Autoritatile au reusit sa stopeze multe efecte negative ale inundatiilor


Intră acum și în grupul de

El a spus ca activitatea comandamentului de urgenta de la Suceava a fost buna si ca s-a reusit salvarea de la inundare a jumatate a orasului Gura Humorului prin inchiderea unei brese formate in digul raului Umor. Totodata, in Gura Humorului o zi si o noapte a fost evacuata, cu ajutorul pompelor, apa care a intrat in locuinte. Flutur a mai aratat ca in urma unui zbor efectuat sambata dupa amiaza cu elicopterul deasupra zonelor afectate de inundatii au fost descoperite doua brese in digul de aparare a captarii de apa de la Berchisesti, de unde se face aprovizionarea cu apa potabila a municipiului Suceava si ca s-a reusit ca intr-un timp scurt sa se intervina.

Totodata, prin interventia concertata a diverselor institutii s-a reusit salvarea mai multor poduri rutiere care riscau sa fie avariate si au fost dirijati torentii in zona Ostra pentru a nu afecta halda de steril din zona.

Ploile torentiale din ultimele zile au produs pagube in peste 30 de localitati ale judetului Suceava fiind inundate sute de case, gospodarii iar zeci de kilometri de drumuri comunale si portiuni de drumuri judetene si nationale au fost deteriorate sau colmatate.


Intră acum și în grupul de