Alte localitati sucevene afectate puternic de inundatii


Intră acum și în grupul de

Potrivit IJP Suceava, in comuna Stulpicani, ca urmare a iesirii din matca a paraului Suha au fost inundate 20 de locuinte si gospodarii, piata agroalimentara, 80 de hectare de teren agricol, distruse zece podete si cinci punti.

Drumul judetean 177 A a fost afectat pe o lungime de 600 de metri, iar pe o distanta de 15-20 de metri exista pericol de surpare, iar drumul judetean 177 B este in pericol iminent de surpare pe raza localitatii Slatioara, ceea ce va duce la izolarea acestei localitati.

In aceeasi comuna, drumul comunal Gemenea a fost distrus pe o portiune de patru kilometri fiind izolate 30 de locuinte, iar drumul comunal Negrileasa este afectat pe o portiune de jumatate de kilometru fiind in pericol de surpare.

In comuna Slatina, ca urmare a cresterii debitului paraului Suha Mica, a fost distrus digul protector pe o lungime de 50 de metri, fiind inundate trei locuinte si 50 de ha de culturi agricole.

In comuna Risca, in urma cresterii debitelor paraielor Risca, Moisa si Slatioara, au fost inundate 160 de curti si gradini, 200 de fantani, apa fiind improprie consumului, au fost afectate patru poduri de beton si zece punti pietonale.

Totodata, drumul judetean 155 A a fost distrus partial si acoperit cu apa pe o lungime de zece kilometri pe raza satelor Risca, Buda si Slatioara. In aceeasi comuna a fost afectat acoperisul si un perete al scolii generale Jahalea, iar reteaua electrica si cea telefonica din satul Slatioara au fost intrerupte.

In comuna Iacobeni, din cauza cresterii debitului raului Bistrita, pe drumul national 17 acostamentul s-a rupt, circulatia desfasurandu-se pe un singur sens, iar in comuna Crucea, acelasi rau a fost blocat un pod la kilometrul 32, pe drumul national 17 B, aluviunile acoperind carosabilul pana la kilometrul 39.

Pe raza orasului Brosteni, paraul Cotirgasi a iesit din matca distrugand un pod de beton, drumul comunal fiind inchis la kilometrul 4, iar de la o societate apa a luat material lemnos in valoare de 20 de mii de lei (200 de milioane de lei vechi).

In orasul Vicovu de Sus au fost inundate 15 gospodarii si cinci locuinte, apa intrand si in piata agroalimentara.

In comuna Baia apa raului Moldova a inundat locuinta unei femei, aceasta fiind evacuata.

In comuna Vicovu de Jos au fost inundate 15 gospodarii, si sase hectare de teren agricol, iar un pod a fost afectat in timp ce in orasul Cajvana au fost inundate cinci hectare de teren arabil in intravilan si zece hectare de teren arabil in extravilan.

In localitatea Dornesti au fost inundate cinci case, noua anexe gospodaresti si au fost colmatate sase fantani, iar pe raza comunei Sucevita au fost avariate 20 de case, 25 de anexe gospodaresti, afectate zece podete, cinci punti pietonale, au fost colmatate 14 fantani si au fost inundate 50 de hectare de terenuri agricole si 50 de hectare de pasuni.


Intră acum și în grupul de