Discutii privind constructia autostrazii Cernauti-Suceava-Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mirza, a declarat ca in cadrul discutiilor s-a stabilit promovarea unor proiecte care vizeaza dezvoltarea economica, in special stimularea turismului in zona, printre care si cele care prevad modernizarea infrastructurii care urmeaza sa fie realizate in cooperare cu regiunea ucraineana Cernauti.

Mirza considera ca unul din proiectele realizabile in cadrul cooperarii transfrontaliere ar fi o autostrada Cernauti-Suceava-Vatra Dornei, aratand ca acest proiect a fost pus in discutie de reprezentantii regiunii Cernauti si ca in acelasi timp discuta cu autoritatile judetului Iasi pentru realizarea unui tronson de autostrada Iasi-Suceava.

„Astfel, Suceava ar putea deveni un punct de legatura spre Ardeal si spre Europa”, a spus Mirza.

„Vom avea discutii pe aceasta tema si la Cernauti”, a mai spus presedintele CJ Suceava care considera ca ulterior se va putea contura proiectul si sursele de finantare. Presedintele CJ Suceava a mai spus ca in ceea ce priveste dezvoltarea infrastructurii urmeaza sa fie continuat programul de modernizari de drumuri judetene si comunale, dar si modernizarea Aeroportului Suceava unde in luna mai 2006 va fi dat in folosinta Centrul Economic si de Afaceri „Bucovina”.

„Toate aceste proiecte au ca scop dezvoltarea si sustinerea turismului in judetul Suceava”, a subliniat Gavril Mirza.

Vicepresedintele departamentului La Mayenne, Roger Guedon, a declarat la randul sau ca, Franta are capacitatea de a raspunde la un asemenea proiect.

„Capacitatea Frantei de a raspunde la un asemenea proiect e certa. Avem foarte multe firme care au lucrari publice si voi transmite aceasta idee”, a spus Guedon.

El a subliniat ca departamentul La Mayenne poate oferi judetului Suceava si consultanta in ceea ce priveste atragerea de fonduri structurale europene pentru dezvoltarea industriei agro-alimentare si realizarea de aductiuni de apa in mediul rural.


Intră acum și în grupul de