Lungu: Gluma se îngroaşă de la 1 ianuarie 2016. Avem atenţionări de la Guvern că se pot aplica penalităţi pentru apa-canal


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei Ion Lungu sustine o conferinta de presa:

„In Parcul Central si in pietele mari ale Sucevei vom avea asigurata asistenta medicala in caz de urgenta din cauza caniculei. Sunt cateva interdictii pentru folosirea focului deschis. Nu avem restrictii la consumul de apa potabila. Suntem in stare de alerta pentru a vedea ce se petrece.

ion lungu (2)

Nici azi nu pot da vestea cu operatorul de termoficare. Acum se lucreaza la raportul final si cei care il fac trebuie sa justifice de ce au ales o oferta sau alta. Doar am rugat ca cei din comisie sa grabeasca raportul. Primaria va proceda ca anul trecut si e necesara o subventie in avans pentru aprovizionarea cu masa lemnoasa.

Gluma se ingroasa de la 1 ianuarie 2016. Avem atentionari de la Guvern ca se pot aplica penalitati pentru apa-canal. Trebuie sa fim la parametrii UE cu apa canalizarea si cu epurarea. Din fericire, doar cinci orase nu platesc penalitati, Timisoara, Neamt, Suceava, Roman si Gherla. Aceeasi somatie e si pe termoficare pentru cogenerare de inalta eficienta. Avem o problema la analiza costuri-beneficii si avem pierderi pe retele. Sper sa o rezolvam.

De luni intentionam sa achizitionam niste instalatii care sunt la Termica. Pana prin octombrie nu se poate face asta si doar le vom inchiria.

Ca in fiecare an, desi unii ma critica, eu cred ca e respect din partea mea pentru cartiere, voi patrticipa la un numar de 9 unitati scolare la deschiderea anului scolar. In calitate de primar sunt invitat peste tot si asta se datoreaza si respectului fata de profesori pe care nu i-am umilit. Imi permit sa spun ca scolile sucevene arata bine. Am intrat intr-o noua era de table electronice interactive.

O problema care ma preocupa e de a asigura cimitire in toate cartierele din oras. Le vom da unitatilor de cult.

Voi merge saptamana viitoare la Sankt Petersburg pentru a prelua steagul pentru editia 78- a Festivalului Mondial de Film de Amator UNICA.

Pana nu se limpezesc apele in PNL nu vreau sa ma mai implic acolo. Nu cred ca sunt sucevenii nerabdatori sa vada ce face Lungu. Am spus clar ca vin la o discutie cat timp lucrurile sunt in ordine. Cat timp ele nu sunt in ordine astept sa se clarifice. Nu stiu daca sa fiu suparat sau nu pe cei de la PNL ca au vorbit jumatate din sedinta de mine.”


Intră acum și în grupul de