Primarul Sucevei merge la Sankt Petersburg pentru a prelua steagul Festivalului Mondial de Film UNICA


Intră acum și în grupul de

O delegație  condusă de primarul Ion Lungu se va afla săptămâna viitoare la Sankt Petersburg, în Rusia, la cea de-a 77-a ediție a Festivalului Mondial de Film UNICA pentru a prelua steagul competiției.

În condițiile în care ediția de anul viitor va fi organizată la Suceava, delegația va trebui să observe formatul de organizare al festivalului în Rusia, dar să promoveze și zona turistică Bucovina.

ion lungu

„Conform protocolului, noi trebuie să prezentăm un film, să prezentăm delegația Sucevei și, poate lucrul cel mai important, este o cutumă, primarul localității care organizează anul viitor trebuie să ia steagul acestui festival”, a declarat Ion Lungu în cadrul unei conferințe de presă.

Vor merge în Rusia, din partea Primăriei Suceava, primarul Ion Lungu, care a fost desemnat președintele de onoare al festivalului de la Suceava, el urmând să preia steagul UNICA, viceprimarul Lucian Harșovschi, consilierul local Daniel Prorociuc și Cezar Olaru, de la Compartimentul de turism.

De asemenea, delegația mai este formată din șase reprezentanți ai Clubului Video Art și doi ai Casei de Cultură a Studenților din cadrul USV.

Costurile privind deplasarea delegației sucevene în Rusia se ridică la 70.893 lei, în această sumă fiind prinsă și editarea unor materiale promoționale cu obiectivele turistice, unitățile de cazare din municipiul Suceava și afișul oficial al Festivalului UNICA 2016.

Cea de-a 78-a ediție a Festival Mondial de Film UNICA, eveniment destinat cineaștilor amatori, independenți, școlilor de film și tinerilor regizori profesioniști, va avea loc anul viitor la Suceava, în perioada 19-26 august.

 


Intră acum și în grupul de