Nechifor: Avem 110 contracte cu localităţi din Suceava în curs de semnare


Intră acum și în grupul de

 

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

„Pe DN 17 B, intre Dorna şi Broşteni, au început lucrări de reparaţii ale carosabilului. În scurt timp, CNADR va începe o lucrare şi un tratament tehnic mai complex si tronsonul acesta va fi modernizat si in regim normal de circulatie rutiera. Important e ca putem da vestea pentru bazinul de munte. Drumul il vom avea pentru destinatii turistice foarte apreciate.

Avem 110 contracte cu localitati din Suceava in curs de semnare. Sunt asteptati de luni la Suceava pentru a prelua si incepe lucrarile.

catalin nechifor

 

Anul trecut  primarii au fost incurajati sa depuna proiecte la Ministerul  Dezvoltarii. 25 sunt pe apa, 13 canalizare, 8 poduri, 51 drumuri si 13 pe scoli. CJ are si el 3 contracte si reusim in felul asta sa ne atingem obiectivele pe termen scurt. Cu tot cu ce semnam luni la Suceava au intrat 15 milioane de euro si pentru luni alocarea va fi de 28 milioane lei.

Primaria Falticeni are resursa financiara ca sa inchida santierul de la intrarea in oras. Se lucreaza si noaptea. In scurt timp, se pare ca acest tronson ce a generat deranjuri va fi finalizat. Semnam luni si un contract cu Suceava pentru un proiect de modernizare a centrului civic. E o suplimentare de 160.000 lei.

Rugamintea mea e sa incercam sa ne grabim si sa putem consuma banii astia si cu certitudinea ca vor mai fi bani sa putem fi pregatiti cu front ulterior de lucrari.

De la 1 septembrie, CJ acorda asistenta de specialitate CL Radauti si preluam tot ce inseamna urbanism. Incet, incet, Radauti va ajunge sa fie un oras gestionat la capacitate normala. Voi avea discutii cu MDRAP si MJ ca sa gasim formula legala ca sa mergem pana la capat. Pasul facut de CJ e in ajutorul celor de la Radauti. Conform legilor, 50 % din taxe ramane la CJ si restul la Radauti.

Ministerul a facut demiterea lui Cuciurean in 2012. Tot ministerul a facut numirea si acum. De atunci si pana acum, multe situatii au fost revaluate. Daca voi avea motive sa cer ceva ministerului, o voi face.”


Intră acum și în grupul de