30 de localnici din Milișăuți au sărit în ajutorul pompierilor pentru a stinge un incendiu ce a cuprins trei gospodării


Intră acum și în grupul de

Trei gospodării din Milișăuți au fost cuprinse joi după-amiază de flăcări, la fața locului fiind trimise patru autospeciale de pompieri. De remarcat este faptul că 30 de localnici au intervenit în sprijinul pompierilor cu mijloace de primă intervenţie, un tractor şi o cisternă.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, a informat că incendiul a fost anunțat la ora 15:18, prin apel la 112, iar în momentul în care echipajele de pompieri au ajuns la fața locului ardeau violent o casă şi anexele din două gospodării, existând pericolul de propagare la proprietăţile învecinate.

„Dezvoltarea şi propagarea incendiului au fost favorizate de două butelii de aragaz care au explodat, dar care, din fericire, nu au provocat victime”, a declarat Găleată.

incendiu pompieri (6)

El a arătat că incendiul a fost lichidat cu rapiditate, după circa două ore.

În urma incendiului puternic, flăcările au ars casa de locuit a unei femei, pe 60 de metri pătraţi, depozitul de furaje, adăpostul de animale şi magazia de lemne pe o suprafaţă totală de aproximativ 90 de metri pătraţi, circa 7 metri cubi lemn de foc, trei tone de furaje, mobilier şi electrocasnice.

De asemenea, unui alt proprietar i-au ars o anexă pe 12 metri pătraţi şi acoperişul adăpostului de animale pe 15 metri pătraţi.

Flăcările au afectat şi o a treia gospodărie, unde au degradat izolaţia din polistiren a casei pe o suprafaţă de 30 de metri pătraţi şi două ferestre din PVC.

Pompierii au dat drept cauză probabilă de izbucnire a incendiului efectul termic al curentului electric generat de un cablu electric defect.

„Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat cele două gospodării învecinate”, a menționat plt.adj. Alin Găleată.


Intră acum și în grupul de