Bărbat trimis în judecată pentru că a tăiat ilegal trei arbori dintr-o pădure din Vatra Moldoviţei


Intră acum și în grupul de

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a unui bărbat care a fost prins în flagrant de polițiști, anul trecut, la finele lunii septembrie, tăind şi fasonând trei arbori de esenţă răşinoase.

copaci taiati (1)

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, Mihai Medviciuc a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere ilegală de arbori.

El este acuzat că la data de 27 septembrie 2014, în jurul orei 18.30, a fost surprins în flagrant de organele de poliţie, tăind şi fasonând, folosind o drujbă şi un topor, un număr de trei arbori de esenţă răşinoase, în volum de 4,153 metri cubi, nemarcaţi silvic, cu o valoare a prejudiciului de 887,455 lei fără T.V.A. şi depăşirea de 7,7 ori a valorii a unui metru cub de lemn.

După cum au arătat procurorii, arborii proveneau din pădurea aflată în proprietatea unei femei, de pe raza satului Ciumârna, comuna Vatra Moldoviţei.

„Sesizarea instanţei de judecată prin rechizitoriu nu înlătură sub nicio formă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază inculpatul”, a declarat prim-procurorul Constantin Steiciuc, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

 

 


Intră acum și în grupul de