Bărbat trimis în judecată pentru contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat


Intră acum și în grupul de

Un cetăţean ucrainean de origine română a fost trimis în judecată, în stare de libertate, de procurorii suceveni, după ce la începutul lunii decembrie 2013 a fost surprins trecând frontiera de stat cu mai multe colete voluminoase în care se aflau țigări de contrabandă.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Adrian Pojoga a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravată şi trecerea ilegală a frontierei de stat.

colete tigari (1)

El este acuzat că la data de 8 decembrie 2013, alături de alte trei persoane, transporta de pe teritoriul Republicii Ucraina, pe teritoriul României, mai multe colete voluminoase.

La acea dată, lucrătorii S.P.F. Rădăuţi au interceptat persoanele în cauză, însă acestea au încercat să revină în Ucraina, pe acelaşi traseu, moment în care au abandonat coletele.

Procurorii au arătat că cei patru au fost somaţi regulamentar de polițiștii de frontieră, dar au început să fugă haotic, profitând de formele de relief şi de vegetaţia din zonă.

Atunci, oamenii legii au trecut la urmărirea persoanelor implicate, dar s-a reuşit prinderea unei singure persoane, respectiv a inculpatului Adrian Pojoga.

În urma verificării zonei, polițiștii au găsit două colete, în care se aflau 4.000 pachete ţigarete de provenienţă extracomunitară, valoarea prejudiciului adus Statului Român ridicându-se la mai bine de 40.000 lei.

„Solicitându-se Autorităţii Naţionale a Vămilor evaluarea prejudiciului produs Statului Român ca urmare a colectării, deţinerii şi introducerii, în ţară, a cantităţii de 4.000 pachete ţigarete de provenienţă extracomunitară, s-a contatat că prejudiciul produs prin neachitarea valorii în vamă, a taxelor, accizelor şi TVA se ridică la suma de 40.825 lei”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Dosarul va fi soluționat de Judecătoria Rădăuţi.


Intră acum și în grupul de