Peste 350 de poliţişti suceveni au participat la festivitățile de deschidere a noului an școlar

În prima zi a noului an școlar, peste 350 de poliţişti suceveni au participat la festivitățile organizate de unitățile de învățământ. Oamenii legii au dat asigurări că în fiecare zi vor asigura intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, precum și traseele acestora.

deschidere an scolar siret

Printr-o dispoziție a conducerii Poliției Județene, fiecare unitate de învăţământ este dată în responsabilitatea unui poliţist de proximitate care are îndatorirea de a monitoriza în permanenţă evenimentele din zonă şi de a asigura ordinea şi liniştea publică.

Totodată, unităţile de învăţământ au fost incluse în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei, iar la fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate.

„Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor. De asemenea, comanda IPJ Suceava a dispus supravegherea în permanenţă a traseelor de deplasare a elevilor.

Întrucât multe unităţi şcolare deţin terenuri de sport care sunt frecventate de un număr mare de copii, se vor efectua patrulări în zona şcolilor şi când elevii nu au cursuri, în vederea gestionării eficiente a fenomenului infracţional şi impunerii unui climat de siguranţă în aceste zone”, se arată într-un comunicat al Poliției Județene.

Sursa citată mai arată că poliţiştii din structurile de prevenire, de proximitate şi de la posturile comunale vor avea întâlniri atât cu reprezentanţi ai şcolii, cât şi cu părinţi şi elevi.

deschidere an scolar vatra dornei

Elevii suceveni intră într-un program de pregătire juridică şi antiinfracţională

Lunar, specialiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vor elabora teme de pregătire ce vor fi promovate la nivelul unităţilor de învăţământ în cadrul orelor de dirigenţie şi cu prilejul altor acţiuni cu caracter de informare şi prevenire.

De asemenea, pentru siguranţa elevilor, polițiștii vor identifica toţi deţinătorii de autovehicule destinate transportului şcolar.

„Aceştia vor fi instruiţi cu privire la obligaţiile ce le revin în vederea asigurării unei stări tehnice corespunzătoare şi a utilizării acestor mijloace strict conform destinaţiei”, au precizat reprezentanții Poliției Județene.