Părinții elevilor suceveni au scos din buzunare între 10 și 150 de lei pentru buchetele de flori din prima zi de școală


Intră acum și în grupul de

flori (3)

Prima zi de școală este întotdeauna un motiv de bucurie, pentru unii copii este începutul unei noi etape din viață, iar pentru alți elevi este momentul revederii colegilor. Chiar dacă sunt bobocei sau deja se pregătesc să finalizeze cursurile liceale, e regulă pentru toți ca la început de an școlar să ofere în semn de recunoștință doamnelor profesoare cele mai frumoase flori.

Și în acest an florarii suceveni au fost luați cu asalt de elevi, părinți și bunici, încă de duminică, pentru a fi siguri că nu rămân fără tradiționalele buchete de flori în prima zi de școală. Cu toate acestea, adevărata „bătălie” pe flori s-a dat luni, la primele ore ale dimineții, până să înceapă festivitățile de deschidere a noului an școlar.

Astfel, trandafirii, crizantemele, gerberele sau crinii au fost pe buzele tuturor celor care și-au dorit să ofere „o mică atenție” cadrelor didactice.

Și pentru că prima zi de școală rămâne în amintirea tuturor, părinții nu au stat pe gânduri și au scos din portofel chiar și 150 de lei pentru un buchet de flori.

flori (2)

Mihaela Pâslariu, reprezentanta Florăriei Iris din centrul Sucevei, a declarat pentru NewsBucovina că la fiecare sfârșit de săptămână florăria este aprovizionată cu flori proaspete aduse din Olanda, de la cea mai mare bursă de flori din lume, pentru a răspunde chiar și celor mai exigente cerințe ale clienților.

„Deși în ultimii ani piața vânzărilor de flori a scăzut, noi ne-am păstrat un standard ridicat al serviciilor și tocmai de aceea clienții continuă să apeleze la noi”, a spus Mihaela Pâslariu.

Ea a arătat că cele mai căutate flori în prima zi de școală au fost crizantemele, crinii și gerberele, prețul mediu al unui buchet fiind între 40 și 50 de lei.

flori (6)

De asemenea, reprezentanta florăriei a menționat faptul că unii clienți au plătit chiar și 120 sau 150 de lei pentru un buchet de flori care să fie oferit cadrelor didactice în prima zi de școală.

„Ca la fiecare început de an școlar, oferta noastră a fost disponibilă pentru toate cerințele, de la cele mai mici prețuri, 10 lei buchetul, până la cele mai pretențioase comenzi”, a precizat Mihaela Pâslariu.

Ea le-a urat copiilor, părinților și profesorilor un an școlar plin de satisfacții, realizări și sănătate.

Comercianții stradali de flori au încercat să profite de prima zi de școală și au mărit prețul florilor în aceste zile, știind că oricum cererea este mare. Dacă într-o zi obișnuită pentru un fir de trandafir cereau 6-7 lei, iar pentru un buchețel cu gerbere 15 lei, în prima zi de școală firul de trandafir a costat și 8 lei, iar buchetele de flori au pornit de la 20 de lei.

flori (1)

 


Intră acum și în grupul de