Vulpile din judeţul Suceava, vaccinate din avion împotriva turbării


Intră acum și în grupul de

În perioada 17-30 septembrie, pe teritoriul judeţului Suceava se va desfăşura campania de vaccinare antirabică aeriană a vulpilor, anunţă Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava într-un comunicat de presă.

Potrvit sursei citate,  efectivul de vulpi evaluat, pentru anul 2015, este de 2.934, pe 71 de fonduri de vânătoare.

vulpe„Populaţiile de vulpi reprezintă principalul rezervor de virus rabic. Animalele bolnave pot transmite virusul, prin muşcătură, altor animale sălbatice sau domestice şi chiar omului. Scopul vaccinării este acela de a elimina sau reduce difuzarea bolii”, arată DSVSA Suceava, care avertizează  populaţia că, în cazul în care sunt găsite momeli vaccinale intacte, acestea se lasă în locul în care sunt găsite.

„În cazul în care aceste momeli se află în zone în care se află copii sau animale de companie, se protejează mâna cu o mănuşă sau o pungă de plastic şi se ia momeala, care se plasează într-o zonă împădurită.

Dacă se găseşte o momeală cu învelişul desfăcut, spart sau distrus, cu mâinile protejate de mănuşi, se pune momeala într-o pungă de plastic şi se anunţă medicul veterinar din cea mai apropiată localitate”, mai precizează DSVSA Suceava.

Programul de vaccinare antirabică a vulpilor se desfăşoară în conformitate cu Programul Strategic al României de Supraveghere, control şi eradicare a rabiei.


Intră acum și în grupul de