Thermonet, noul operator de termoficare al Sucevei


Intră acum și în grupul de

Ion Lungu susţine o conferinţă de presă la Primăria Suceava.

Ion Lungu:

ion lungu (5)„După două luni de negocieri, s-a finalizat raportul cu firmele de transport agent termic. Au fost negocieri grele şi îi felicit pe cei din comisie pentru eforturi. Oferta de la Veolia a fost descalificată. Thermonet a mers până la 180 de lei şi Transagent  la 147 lei.

Ca atare, raportul va merge la CL şi câştigător este Thermonet. Până atunci, intenţionez să îi chem la o discuţie să vedem strategia pentru iarnă. Sper să nu fie nici o problemă în CL, mai ales că CL a aprobat comisia şi de pe 13 octombrie Thermonet să poată opera la Suceava.

Probabil că va fi necesar să mai creştem preţul la populaţie ca să acoperim subvenţia de preţ. E o diferenţă de 49 de lei. Ar trebui să creştem preţul la populaţie pentru că e o problemă de echitate şi nu putem sacrifica oraşul că 50% e racordat la sistemul centralizat. Cred că e normal să creştem preţul la populaţie.

Propunerea noastră e la 234 de lei la populaţie în loc de 185 de lei. Să nu intrăm în demagogie şi nici în populism. Voi intra în discuţii cu liderii de grup din CL să vedem şi părerea lor. Trebuie să fim realişti că cei care şi-au pus centrale sunt cei cu bani şi noi acum facem o protecţie socială. Credeţi că eu sunt doritor să sacrificăm bugetul pentru subvenţii? O să vedem ce se întâmplă mai departe.

Suntem în linie dreaptă la cinema Modern. S-au adus scaunele, mai puţin ecranul. Ca atare, suntem în faza de autorizare a cinematografului. Îmi doresc să putem rula cât mai repede filme acolo. Voi intra cu un proiect de HCL pentru înfiinţarea Teatrului Matei Vişniec.

Ieri, a avut loc o nouă discuţie despre „Suceava-Capitală culturală europeană” şi sper ca pe 10 octombrie să depunem documentaţia.”


Intră acum și în grupul de