Opinie din PSD: Ion Lungu se pregăteşte să candideze pentru un nou mandat de primar


Intră acum și în grupul de

Ion Lungu se pregăteşte să candideze pentru un nou mandat de primar, iar toate acţiunile sale din ultima perioadă întăresc convingerea că acesta se comportă ca în campanie electorală, a apreciat, marţi seara, în emisiunea Ora de politică de la Intermedia TV, vicepreşedintele PSD Suceava, Dan Ioan Cuşnir.

„Ion Lungu e în campanie electorală. Se comportă ca şi cum ar fi în plină campanie electorală”, a spus liderul social democrat sucevean.

El a argumentat această susţinere cu acţiunile din ultima perioadă ale primarului Ion Lungu, una dintre acestea fiind şi faptul că primarul a mers, din nou, la 11 deschideri de an şcolar fără să transmită nici un mesaj concludent.

Cuşnir a spus că premierul Victor Ponta, sau preşedintele Klaus Iohannis, au fost prezenţi la câte o deschidere de an şcolar, de unde au transmis mesaje, iar cel al preşedintelui României a fost un mesaj pentru un proiect naţional pe termen mediu.

Astfel, preşedintele a spus că este o ruşine naţională că în România sunt 4000 de şcoli fără autorizaţie de funcţionare şi a lansat un proiect naţional ca până când se vor împlini 100 de ani de la unire, toate şcolile să beneficieze de condiţii de autorizare.

„Viitorul unei naţiuni nu există fără educaţie”, a spus Cuşnir care şi-a exprimat încrederea că acest proiect se va înfăptui.

Cuşnir a arătat însă că spre deosebire de alţi oameni politici, Ion Lungu merge la 11 deschideri de an şcolar fără să aibă nici un mesaj.

Dan Ioan Cusnir ODP (3)

El a subliniat că în cei 11 ani de când e primar, Ion Lungu a participat la peste o sută de deschideri de an şcolar, dar că oamenilor nu le-a rămas nici un mesaj al primarului.

Totodată, Dan Ioan Cuşnir a mai spus că şi ceea ce s-a întâmplat în această vară în municipiul Suceava face parte din strategia lui Ion Lungu de a candida pentru încă un mandat de primar.

„Tot ce s-a întâmplat în această vară mă face să cred că Ion Lungu şi-a pregătit din timp anul electoral”, a spus vicepreşedintele PSD Suceava.

El a exemplificat cu lucrările de asfaltare de străzi, de modernizare a podurilor, sau inclusiv cu inaugurarea fostului cinema Modern sau cu renovarea Pieţei Mari şi a zonei adiacente.

Ioan Cuşnir s-a întrebat dacă nu cumva, deliberat, lucrările la fostul cinema Modern, transformat în Centrul Cultural Bucovina, au fost amânate astfel încât abia în această toamnă să fie finalizate pentru că nu este o altă explicaţie pentru ca o clădire să fie modernizată în aproape zece ani.

„Toate se întâmplă în anul electoral”, a spus Cuşnir care consideră că sucevenii nu mai pot fi păcăliţi cu asemenea acţiuni pentru că Ion Lungu nu a rezolvat marile probleme ale municipiului care sunt legate de traficul rutier, de lipsa de parcări, de termoficare, sau falimentul TPL.

„Neavând viziune şi strategie, Ion Lungu crede că sucevenii vor uita de problemele mari”, a spus Cuşnir.

Întrebat din parte cui va candida Ion Lungu, Cuşnir a spus că nu ştie şi că va candida, probabil, „din partea dumnealui”.

Vicepreşedintele PSD Suceava a mai anunţat că obiectivul stabilit de PSD Suceava este câştigarea funcţiei de primar al municipiului reşedinţă de judeţ şi că partidul urmează să anunţe candidatul formaţiunii în următoarea perioadă.

„Primăria Suceava se poate câştiga”, a spus Cuşnir.

El a apreciat că va fi greu de învins Ion Lungu dacă acesta va fi candidatul PNL, dar dacă PNL va avea un alt candidat, atunci PSD are şanse mai mari să câştige alegerile locale.

Dan Ioan Cuşnir consideră că pentru Suceava este foarte important un proiect de lungă durată, astfel încât în 15 ani oraşul să ajungă cel mai frumos oraş din România.

El a apreciat că dacă Suceava nu va fi un oraş atrăgător, în care tinerii să rămână să muncească, există riscul ca în 15 ani, municipiul Suceava să arate ca un oraş minier, cu populaţie îmbătrânită.

„Dacă nu facem nimic, peste 15 ani Suceava va arăta ca Ostra sau Iacobeni pentru că tinerii vor pleca”, a spus Cuşnir care a adăugat că mare parte dintre liceenii de la colegiile importante din municipiu îşi propun să părăsească Suceava în favoarea unor oraşe mai mari din România sau în străinătate.

Cuşnir a mai spus că întrebarea pentru anul 2016 nu este cine va candida şi cine va câştiga Primăria Suceava ci ce facem pentru următoarele generaţii.

„Ce facem să-i aducem acasă pe tineri?”, s-a întrebat Cuşnir.

El a reiterat că nu doreşte să candideze pentru funcţia de primar, dar a explicat că atunci când nu eşti mulţumit de calitatea celor care participă în alegeri şi crezi că nici unul nu va reuşi să facă ca Suceava să devină cel mai frumos oraş din România peste 15 ani, te întrebi dacă nu ar fi bine să te bagi în luptă.

Dan Ioan Cuşnir consideră că toate forţele politice ar trebui să conlucreze pentru dezvoltarea durabilă a oraşului şi a arătat că un proiect local unde nu ar trebui să existe culoare politică este de reabilitare a Parcului Şipote care să fie redat sucevenilor şi unde sucevenii să se poată plimba.

 


Intră acum și în grupul de