Fotbal. Liga Campionilor – Gata sa muste pentru grupele Ligii


Intră acum și în grupul de

Lazio – Dinamo, marti, 21.45, Prima TV

Dinamovistii au plecat spre Roma, în cautarea gloriei fotbalistice si în asteptarea unui rezultat multumitor în partida cu Lazio. Luni, la aeroportul Henri Coanda, optimismul si ambitia au pus stapânire pe delegatia dinamovista. Directorul general al „câinilor”, Cristi Borcea, a fost pe departe lider la capitolul declaratii încurajatoare si datatoare de sperante: „Suntem campioana României. Mergem la Roma sa ne calificam. Este cel mai important meci al lui Dinamo de dupa Revolutie. Fotbalistii vor avea cele mai mari prime pentru acest meci. Orice rezultat care ne va da dreptul sa speram va fi unul pozitiv iar eu am încredere. Lazio este o echipa valoroasa, puternica în Italia, dar Dinamo si românii în general se mobilizeaza la meciurile importante. Daca vom obtine un rezultat bun sa fiti siguri ca la meciul retur, vor fi 50.000 de dinamovisti pe stadionul Lia Manoliu”.
„Avem un meci foarte greu dar cred în jucatori si sper sa ne întoarcem cu un rezultat foarte bun. Ne asteptam sa înscriem la Roma, dar daca venim cu un rezultat de 1-1 eu cred ca va fi foarte bine. Poate chiar si cu o victorie. Putem obtine un rezultat bun pentru ca avem cel mai bun atac din România. Avem un lot foarte valoros si asta este atuul nostru. Jucam cu echipa de pe locul 4 din Italia dar vom demonstra ca si noi avem valoare. O calificare în dauna lui Lazio va fi o mare realizare pentru noi” a declarat actionarul Vasile Turcu. Mai mult chiar, pentru a-i încuraja pe „câini”, Turcu le-a promis acestora o prima pe cinste. Cea mai mare acordata vreodata în tara noastra, dupa spusele oficialului dinamovist: „Pentru aceste meciuri vor fi prime mari asa cum nu au mai fost vreodata la clubul asta. Dar nu discutam de sume, nu ne batem cu pumnul în piept ca altii. Daca jucatorii ne fac fericiti îi vom face si noi pe ei. E vorba de o prima care nu a mai existat în România si în Stefan cel Mare”.
Vesti proaste pentru gruparea din Stefan cel Mare! Potrivit cotidianului Gazzetta dello Sport, antrenorul lazialilor, Delio Rossi, va putea conta pe trei dintre cei mai buni jucatori ai sai în vederea partidei cu Dinamo. Italianul Mauri si israelianul Bahrami, titulari de drept în formatia romana, au fost recuperati si vor putea juca din primul minut în meciul de pe Olimpico. Si atacantul Makinwa a fost recuperat în timp util. Nigerianul lipsise mai bine de o saptamâna, în urma unei infiltratii suferite la genunchiul piciorului stâng. Cu toate acestea, Mircea Rednic poate sta linistit în ceea ce îi priveste pe Sivigla, Firmani si Diakite. Cei doi italieni si africanul au sanse nule de a fi inclusi în lot, fiind nerefacuti si neputând nici macar participa la sesiunile de antrenamente din ultimele zile.
Partida Lazio Roma – Dinamo Bucuresti, contând pentru prima mansa a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, va avea loc marti, pe stadionul Olimpico, cu începere de la ora locala 20:45 (21:45 – ora României). Meciul retur se va juca pe 29 august, pe stadionul Lia Manoliu, de la ora 21:45.
În partidele din aceasta faza a competitiei sunt implicate patru echipe straine la care evolueaza români: Spartak Moscova (Florin Soava), Dinamo Kiev (Tiberiu Ghioane), Sahtior Donetk (antrenorul Mircea Lucescu si Razvan Rat), Ajax Amsterdam (George Ogararu, Nicolae Mitea).

Iata programul celorlalte jocuride azi:
(21,15) FC Zurich (Elvetia) – Besiktas Istanbul
(21,45) Lazio Roma  – Dinamo Bucuresti
(22,00) Glasgow Rangers  – Steaua Rosie Belgrad (Serbia)
(22,15) Benfica Lisabona  – FC Copenhaga
(23,00) FC Valencia  – IF Elfsborg


Intră acum și în grupul de