Consiliul Judeţean Suceava s-a reunit într-o nouă şedinţă extraordinară


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judeţean Suceava s-a reunit, joi, într-o nouă şedinţă extraordinară.

Tudor Plăcintă, consilier judeţean PNL:

„Nu văd unde este aberaţia atunci când un consilier judeţean cere explicarea unor criterii după care se alocă banii. O cerinţă a noastră e discutarea punctuală cu sumele pe masă. De fiecare dată când vor avea loc discuţii despre bani, să se discute din timp.”

Virginel Iordache, consilier judeţean PSD:

„E în regulă părerea dlui Plăcintă. Dar dacă tot e să facem o analiză, haideţi să începem cu anul 2008. De fiecare dată, sumele în mandatul acesta au fost date în conformitate cu priorităţile comunelor.

Să ţii acum teorii că vrem să adăugăm paragrafe noi la repartizarea sumelor, nu e corect”.

Plăcintă a anunţat că PNL votează proiectul de hotărâre, dar că rămâne în discuţie repartizarea sumelor.

Cătălin Nechifor, preşedintele CJ Suceava:

„Colegii din aparatul juridic al CJ vor pregăti în scurt timp plângerea prealabilă faţă de localităţile care nu au achitat sumele pentru SMID. Decontarea fizică a banilor e extrem de importantă. Toţi primarii şi-au asumat beneficii şi responsabilităţi.

Îmi pare sincer rău pentru că am crezut că se înţelege. Am încercat să  găsim şi alte formule ca să nu ajungem în situaţia asta. E ultimul lucru pe care îl vreau.

Procedura preliminară sper să îi lămurească şi să înţeleagă că au o obligaţie şi că trebuie să plătească. SMID se referă la toţi cei care locuiesc în judeţ. Nu doar noi producem deşeuri. Fiecare primar are o sumă de plată în funcţie de locuitorii localităţii. Din păcate, sunt zeci de primării în situaţia asta. E greu de înţeles de ce nu a existat şi un pic de bunăvoinţă, atâta timp cât a fost şi o rectificare pozitivă. Nu poate spune nimeni că nu au existat variante de plată.”

 


Intră acum și în grupul de