Trei migranţi din Armenia şi Georgia depistaţi în zona Frătăuţii Noi. Ei vroiau să ajungă în Spaţiul Schengen


Intră acum și în grupul de

Doi cetăţeni armeni şi unul georgian care doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi au trecut fraudulos frontiera de stat din Ucraina în România au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră suceveni în zona localităţii Frătăuţii Noi fiind predaţi, ulterior, autorităţilor ucrainene.

frontiera romania ucraina vicov de sus

Potrivit ITPF Sighetu Marmaţiei, poliţiştii de frontieră suceveni au observat, luni seara, în apropierea frontierei de stat, în zona localităţii Frătăuţii Noi, trei persoane care veneau dinspre frontiera de stat şi care nu-şi justificau prezenta în zonă.

Poliţiştii de frontieră au legitimat persoanelor respective constatând că acestea nu vorbeau limba română, motiv pentru care au fost conduse la sediul sectorului, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că aceştia sunt doi cetăţeni armeni şi un georgian, cu vârste cuprinse între 31 şi 37 ani.

Cei trei cetăţeni au declarat că au trecut fraudulos frontiera de stat din Ucraina în Romania pentru a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

Conform acordului dintre România şi Ucraina, cetăţenii armeni  şi cel georgian au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, iar în acest caz poliţiştii de frontieră suceveni efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii trecere ilegală a frontierei de stat.

 


Intră acum și în grupul de