Fotbal. Liga a III-a – Vara lui 2007 a adus schimbari majore in lotul Cetatii


Intră acum și în grupul de

Vineri, 24 august, va debuta un nou sezon al celui de-al treilea esalon fotbalistic al tarii. La startul editiei 2007-2008, în Seria I, judetul nostru va fi reprezentat de 3 formatii: Cetatea Suceava, CS Juventus II Falticeni si CSM Raraul Câmpulung Moldovenesc.
Toata atentia se va îndrepta însa spre formatia fanion a judetului, Cetatea Suceava. Cu antrenorii Marian Pana si Florin Cristescu la timona si un presedinte extrem de ambitios, în persoana lui Dumitru Moldovan, gruparea suceveana va încerca sa revina înca din acest an în Liga a II-a. Obiectivele pe termen lung ale galben-albastrilor sunt marete si vizeaza formarea unei echipe care în 2-3 ani sa atace promovarea în Liga I.
În aceasta vara Cetatea Suceava a trecut printr-o remaniere masiva a lotului de jucatori. Au plecat nu mai putin de 13 jucatori: Mihai Roman (FC Brasov), Marius Curileac (CFR Cluj), Marius Sitaru (FC Botosani), Adrian Cososchi (Poli Iasi), Sorin Marin (Poli Iasi), Paul Bosancu ( CS Juventus Falticeni), Laurentiu Berezoschi (CS Juventus II Falticeni), Augustin Ivasca (?), Vladimir Prisaca (CS Juventus Falticeni), Razvan Huzuneanu (?), Ionut Adam (?), Sorin Mocanu (?) si Roberto Ayza Berca (Ceahlaul Piatra Neamt). În locul acestora conducerea clubului împreuna cu cei doi antrenori au încercat sa consolideze locul cu câtiva jucatori experimentati carora li s-au adaugat o serie de juniori, care vor avea un rol foarte important dat fiind faptul ca echipele din Liga a III-a sunt obligate ca pe toata durata unui meci sa aiba 2 juniori pe teren. Au venit la Suceva Vespazian Colban (FC Botosani), Ionut Dantes (FC Vaslui) – revenit la echipa dupa ce a mai evoluat si în turul campionatului trecut în tricoul galben-albastru, Tudor Homneac (Juventus Falticeni) si Fabian Butnaru (Juventus Falticeni) – jucatori carora le-a expirat împrumutul la Juventus, Laurentiu Constantin (Dunarea Calarasi), Liviu Popa, Gheorghe Viorel (CF Predeal), Bogdan Lupu (Baia Mare). Acestora li se aduga grupul “Otopeni” format din 5 jucatori cu care antrenorul Pana a mai colaborat în perioada în care a antrenat echipa bucuresteana, Stefan Iordache ,Constantin Ungureanu, Ionel Celpan, Cristian Cojenel si Marian Nicolau. De asemenea Cetatea Suceava testeaza de aproape o saptamâna doi fotbalisti brazilieni impresariati de Traian Gherghisan cel care l-a adus în iarna, la Suceava,  pe Roberto. Dimas Braz Rimi si Tomaz Domizete vor continua sa se pregateasca alaturi de Cetatea întrucât sunt jucatori liberi de contract urmând ca antrenorul Marian Pana sa decida daca acestia vor fi pastrati în lotul echipei.

Bilant pozitiv în partidele de verificare
Cetatea Suceava a  efectuat în aceasta vara un stagiu de pregatire de 10 zile la Câmpulung Moldovenesc si a  disputat 11 partide dintre care doua oficiale, în cadrul primelor faze din Cupa României. Elevii lui Marian Pana au înregistrat un bilant pozitiv, 6 victorii, 3 remize si 2 înfrângeri. Iata rezultatele partidelor disputate în aceasta vara de formatia locala:

Cetatea Tg. Neamt – Cetatea Suceava    0-3
Poli II Iasi  – Cetatea Suceava                 2-1 (faza a III-a a Cupei României)
CFR Pascani – Cetatea Suceava              0-0
FCM Bacau – Cetatea Suceava               1-2
Juventus Falticeni – Cetatea Suceava     0-3 (faza a II-a a Cupei României)
Cetatea Suceava  – FC Botosani             2-1
Cetatea Suceava – Aerostar Bacau        0-0
Cetatea Suceava – Politehnica Galati     1-1
FC Botosani – Cetatea Suceava             1-0
Cetatea Suceava – Juventus Falticeni    3-2
Juventus Falticeni – Cetatea Suceava    1-3

În prima etapa a Ligii a III-a, Cetatea Suceava va întâlni joi, de la ora 17, pe stadionul “Areni”, formatia NGM Leonard Pascani, una dintre echipele care, în sezonul trecut, a evitat în ultimul moment retrogradarea.


Intră acum și în grupul de