Fotbal. Liga a III-a – Start lansat pentru Cetatea!


Intră acum și în grupul de

Cetatea a avut un debut fulminant în Liga a III-a. Victoria cu 6-0 o propulseaza în fotoliul de lider al Seriei I.

Cetatea Suceava – Leonard Pascani 6-0 (1-0)
Cetatea Suceava a revenit în Liga a III-a în postura de principala favorita la promovare. Marian Pana le-a cerut elevilor sai,  sa obtina înca din primele etape victorii, care sa instaleze gruparea suceveana pe primul loc al clasamentului, pozitie pe care galben-albastrii sa o pastreze pâna la finalul campionatului.
Partida cu Leonard Pascani  a demonstrat ca tehnicianul sucevean nu a glumit iar fotbalistii de la Cetatea si-au dominat categoric adversarii pe toata durata întâlnirii. În final, gazdele au învins cu 6-0 un scor care putea fi mult mai mare daca numeroasele ocazii create s-ar fi concretizat. Este o victorie de bun augur dar obtinuta în fata unui adversar mai mult decât mediocru.
Chiar în debutul meciului Leuciuc a accelerat pe partea dreapta, a centrat bine pentru Dicher dar atacantul sucevean a sutat peste poarta. În minutul 10, Marius Onciu, revenit la forma care l-a consacrat înainte de a se accidenta,  a sutat plasat surprinzându-l pe portarul pascanean Avadanei si marcând pentru 1-0. Apararea oaspetilor a dat primele semne de slabiciune. A urmat o serie de ratari, unele chiar uriase. Colban în minutul 25 si Apetri în minutul 28 au slalomat prin defensive Leonardului si numai neatentia la finalizare a pastrat acelasi scor pe tabela de marcaj. Tehnicianul oaspetilor, Emanuel Lungu a simtit pericolul care plana asupra formatiei sale si a facut prima schimbare în minutul 39, când Cosovan a fost înlocuit cu Rosu. Prima repriza s-a încheiat cu un corner executat bine de Cojenel dar mingea nu a fost împinsa în poarta de niciun jucator sucevean aflat în careul advers.
Partea a doua a jocului a început în aceeasi nota de dominare a galben-albastrilor si ocaziile nu au întârziat sa apara. Dicher, în minutul 54, ramâne singur cu portarul si din 6 metri nu reuseste sa-l învinga pe acesta. Nicolau tinteste bara dupa un corner executat de Apetri  dupa care în minutul 61, Colban marcheaza din 3 metri profitând de o grava eroare a portarului Avadanei. Dupa numai 2 minute, Celpan îsi trece si el numele pe lista marcatorilor cu o reusita superba dintr-un unghi aproape imposibil iar oaspetii par a  nu se mai regasi deloc. Antrenorul celor de la Leonard îl schimba pe goalkeeperul Avadanei dar nici rezerva acestuia nu reusit sa limiteze proportiile scorului. Proaspat introdus în teren, Homneac a obtinut un penalti în minutul 72, lovitura de pedeapsa fiind transformata cu siguranta de catre Mitruc. Dupa alte 10 minute scorul a devenit 5-0, fundasul central Nicolau finalizând cu un sut la vinclu o actiune initiata de Homneac. Scorul final a fost stabilit de acelasi Homneac, care a prins o torpila de la 20 de metri. Finalul de meci a mai consemnat o ratare imensa a juniorului Lupu si un sut firav al pascanenilor la poarta lui Rohetki.
Au evoluat formatiile:
Cetatea: Rohetki – Leuciuc, Ungureanu, Nicolau, Halip – Cojenel (68, Mitruc), Onciu (77, Butnaru), Celpan (80, Lupu), Apetri – Colban, Dicher (62 Homneac).
Leonard Pascani: Avadanei (64, Turnea) – Cordas, Botez, Gregotov, Moruzi, Caliniuc, Cucuteanu, Dmitrascu, Chiper, Dobrea, Cosovan (39, Rosu).

Rohetki – nu a avut ce apara, oaspetii având doar 3 suturi pe spatiul portii dintre care doar unul mai “sanatos”;
Nicolau – a coordonat bine defensiva si a venit de multe ori în atac unde a reusit un gol si a avut o bara;
Ungureanu – a jucat de cele mai multe ori cu pase din prima, nu s-a complicat si a alimentat atacul cu multe mingi;
Halip – sigur în aparare dar ezitant în faza de atac;
Leuciuc – a aratat un tupeu pozitiv în joc, a centrat bine când a fost cazul si a recuperate câteva mingi importante;
Onciu – a facut probabil unul dintre cele mai bune jocuri ale sale;
Cojenel – foarte active la mijlocul terenului, pare a fi un câstig real pentru Cetatea;
Apetri – a dat pase de gol dar a abuzat de driblinguri în careul advers;
Celpan – a marcat un gol superb si a fost la originea multora dintre atacurile sucevene;
Colban – a marcat un gol si a mai ratat câteva bune ocazii;
Dicher – nu a parut a fi în apele sale, a ratat mult, motiv pentru care a si fost schimbat de Marian Pana;
Mitruc – a intrat în repriza a doua si a animat partea dreapta a atacului; a marcat un gol din 11m;
Homneac – atât cât a jucat a parut cel mai în forma jucator; un gol marcat, o pasa de gol si un penalty obtinut tot de el;
Lupu – a avut o ocazie imensa pe final de meci;

Rezulatele primei etape:

Pambac Bacau – CF Braila  4-2
FCM Bacau II – Ceahlaul II  0-0
Poli Iasi II – CFR Pascani      2-0
Otelul Galati II – Laminorul R.  1-2
FC Bârlad – Politeh. Galati  0-1
Cetatea – Leonard Pascani  6-0 
Bujorul Tg. Bujor – Aerostar –
CSM Raraul – Willy Bacau  1-1
Cetatea Tg. Neamt – Juventus F.  1-0 

CSM Raraul C-lung – FC Willy 2001 Bacau 1-1
Ros-albastrii au remizat ieri,1-1 cu Willy Bacau, pe o ploaie marunta, debutând astfel în Liga a III-a cu un rezultat pozitiv.
Partida dintre Raraul si “pinguini”, care a consemnat revenirea gazdelor în Liga a III-a dupa 13 ani, a fost întrerupta sâmbata seara în minutul 37, când a început o ploaie torentiala, care treptat s-a transformat în furtuna. Arbitrul Pop Romulus, a lasat jocul sa curga pâna în momentul în care o perdea de fulgere, s-a abatut asupra stadionului “Raraul”. Speriat de o posibila tragedie, mureseanul a oprit meciul si a trimis echipele la vestiare. Dupa aproximativ 15-20 minute, când ploaia s-a mai domolit, centralul a iesit sa verifice starea gazonului. Nemultumit, a decis amânarea meciului. Înainte de întreruperea partidei, oaspetii conduceau cu 1-0, dupa ce la un atac purtat pe flancul stâng, Cobzaru a pierdut mingea, iar bacauanii au marcat. In cele 37 de minute, Raraul si-a dominat adversarul, Gherine având la un moment dat, o imensa ocazie de a deschide scorul, atunci când portarul bacauan, a gresit la o degajare a balonului. De cealalta parte, “pinguinii” au lovit transversala portii lui Axinte, faza urmata de un sut puternic din 10 metri dar portarul câmpulungean a parat remarcabil.
Duminica, meciul s-a reluat din minutul 37 si  a fost la discretia gazdelor, Raraul dominându-si clar adversarul. Bacauanii, s-au concentrat în special pe contraatacuri, iar la unul dintre acestea, au avut o mare sansa de a marca, dar Axinte a fost la post. În minutul 40 Lazar a strapuns apararea centrala a oaspetilor si a marcat lejer, pe lânga portarul chinez Qui Thongui. Acelasi Lazar, mai târziu, care a fost omul meciului, a avut ocazia de a transa victoria, la o lovitura libera executata de Mândrila, însa sutul sau din afara careului, a trecut putin peste poarta. Intrat dupa pauza în locul lui Cobzaru, Sârbu, a avut doua mari ocazii de a marca, ultima chiar spre finalul partidei, atunci când la o lovitura libera din marginea careului, a lovit bara portii lui Qui Thongui. La meci au asistat aproximativ 300 de spectatori.
Raraul a evoluat în urmatoarea formula:
Axinte – Popescu, Parachiv, Talanca – Andriuc, Plecanciuc, Mândrila, Lazar, Muscar (Roxandari) – Gherine, Cobzaru (Sârbu)


Intră acum și în grupul de