Nechifor: Vom prezenta la Bruxelles noul concept de promovare: Bucovina-Little Europe (Mica Europă)


Intră acum și în grupul de

 

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat vineri într-o conferinţă de presă că la Bruxelles, Consiliul Judeţean Suceava va prezenta în Parlamentul European cu prilejul Zilei Bucovinei care se va desfăşura în perioada 3-4 decembrie, conceptul „Bucovina-Little Europe” ce va sta la baza promova mai multe proiecte cu finanţare europeană.

Catalin Nechifor

Cătălin Nechifor a arătat că noul concept „Bucovina-Little Europe” va fi prezentat cu prilejul prezentării Bucovinei în Parlamentul European în perioada 3-4 decembrie, apreciind că acesta ar fi trebuit să fie şi sloganul pentru Capitală Culturală Europeană 2021 în locul „Inspire, imagine, feel” precizând că în Bucovina convieţuiesc în bună înţelegere 12 minorităţi, câte stele are sigla Uniunii Europene şi că Bucovina este un spaţiu multicultural.

„Sunt de fapt 12 ţări într-un spaţiu unit.(..) Bucovina e un concept teritorial, multicultural, multietnic”, a explicat preşedintele CJ Suceava.

El a arătat că se poate vorbi în Bucovina de 12 naţionalităţi, de 12 culturi, de 12 gastronomii care trebuie promovate într-un concept unitar.

El a anunţat că sub conceptul „Bucovina-Little Europe” va fi promovat un proiect cu finanţare POR axa 5, măsura 5.1. de 500.000 de euro de înfiinţare a Muzeului satului viu ce va fi realizat în Hordonic unde vor fi case tradiţionale din zona Bucovinei, cu gospodării specifice fiecărei minorităţi şi unde vizitatorii pot să intre şi să vadă tradiţii şi obiceiuri.

„Acum, cei care vin în Bucovina văd gospodăriile de după garduri. Vom deschide Bucovina larg, ca turiştii să simtă şi să guste Bucovina”, a spus Nechifor.


Intră acum și în grupul de