Centura Sucevei va fi finalizată în vara anului viitor, susţine ministrul Transporturilor. Cea din Rădăuţi ar urma să înceapă anul viitor


Intră acum și în grupul de

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a apreciat, sâmbătă, la Suceava, că centura rutieră a municipiului Suceava ar urma să fie finalizată anul viitor, în vară.

aeroport gara harasim neaga matache drum pista (39)

El a explicat că îi pare rău că s-a ajuns în această situaţie, dar că a decis ca lucrările să fie începute de CNADNR cu propriile utilaje şi angajaţi, iar licitaţii să fie făcute doar pentru lucrări de consolidare a podurilor.

Matache şi-a exprimat încrederea că pentru lucrările la poduri licitaţiile vor fi făcute în timpul iernii astfel încât din primăvară să se poată începe execuţia.

El a spus că nu ar trebui să dureze mai mult de două-trei luni aceste lucrări, estimând că şoseaua de centură va fi deschisă în vara anului viitor.

Preşedintele CJ Suceava şi-a exprimat încrederea că ceea ce a susţinut ministrul Transporturilor se va împlini precizând că are încredere în el.

aeroport gara harasim neaga matache drum pista (31)

„Au fost până acum 11 miniştri la centura Sucevei. Sper să fiţi şi ministrul care o inaugurează”, a spus Nechifor.

În ceea ce priveşte centura municipiului Rădăuţi, Matache a explicat că lucrările ar urma să înceapă anul viitor după ce se refac indicatorii tehnico-economici.

„Centura Rădăuţiului a fost licitată de mult timp şi suferă nişte actualizări”, a spus ministrul.

El a precizat că centura este bugetată, vor fi reactualizate studiile şi se  refac indicatorii tehnico-economici ce vor fi aprobaţi în şedinţă de Guvern.

Directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, a subliniat că în ceea ce priveşte centura Sucevei expertiza tehnică va evidenţia unele probleme de execuţie la fundaţie care vor trebui remediate acum pentru că altfel ar putea afecta, în doi-trei ani, structura.

El a subliniat că este pentru prima dată când CNADNR a decis să intervină direct cu utilajele proprii pentru a executa o lucrare şi că se va licita doar pentru consolidarea podurilor unde nu are specialişti.

Neaga a menţionat că fondurile cu care se lucrează provin din garanţia de execuţie de 5 milioane de euro depusă de firma constructoare, SCT, care a abandonat lucrările la centură în vara anului trecut şi s-a reziliat contractul.

aeroport gara harasim neaga matache drum pista (43)

 


Intră acum și în grupul de