Flutur: Sunt foarte îngrijorat de traficul dezordonat din municipiul Suceava. E cel mai obositor oraş din ţară


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, şi-a exprimat îngrijorarea faţă de modul în care se derulează traficul rutier, în judeţ, dar în special în municipiul Suceava, cu blocaje şi ambuteiaje şi crede că împreună cu noul primar al Sucevei va fi găsită o soluţie pentru deblocare.

trafic

„Sunt foarte îngrijorat de traficul dezordonat din judeţul Suceava şi din municipiul Suceava în special. Cred că este unul dintre cele mai obositoare oraşe din ţară Suceava”, a spus Flutur într-o conferinţă de presă.

El a precizat că nu există o fluenţă corespunzătoare.

„Dacă îţi pui mintea să-l parcurgi pe la prânz cred că nu există o fluenţă corespunzătoare în trafic. În alte oraşe există sentimentul că traficul curge”, a spus Flutur care consideră că nu e în regulă aglomeraţia şi ambuiteiajele.

El a arătat că acelaşi lucru e în întreg judeţul, în special în lunile iulie şi august.

Flutur consideră că e bine că vin turişti, dar trebuie că trebuie să fie prevenite blocajele pentru că nici pentru cei care calcă pragul judeţului nu e plăcut să vină aici pentru turism, dar să piardă timp în trafic.

„Sunt convins că vom avea înţelegere şi vom colabora cu viitorul primar al Sucevei şi cu ceilalţi primari ca să gândim ceva cu cap”, a spus Flutur.

Totodată, Gheorghe Flutur este foarte îngrijorat de lipsa de viziune privind dezvoltarea infrastructurii.

El susţine că este obligatoriu să fie făcut lobby pentru autostrada care să lege Suceava de Ardeal şi de Bucureşti.

„Aceste lucruri le-am mai discutat. Din păcate au fost proiecte desenate de Şova pe hârtie cu carioca şi nu s-a auzit nimic şi mai mult decât atât zona noastră, de nord est a României este o pată neagră din punct de vedere al autostrăzilor. Şi nu trebuie să rămână aşa. Putem rediscuta acest Master Plan şi ar trebui să o facem cu tărie pentru că avem argumente. Nu suntem doar exportatori de forţă de muncă şi atât. Nu se poate”, a spus Flutur.

El a arătat că pe lângă investiţiile în autostrăzi din Ardeal şi sudul ţării şi zona de nord est are nevoie de investiţii.

„Dacă nu vom sparge Munţii Carpaţi cu o autostradă spre Moldova şi una spre sud nu va fi în regulă. În programul de guvernare al liberalilor există aceste priorităţi”, a spus Gheorghe Flutur.

 


Intră acum și în grupul de