Poliţia Suceava atrage atenţia că maşinile trebuie să fie echipate pentru condiţii de iarnă


Intră acum și în grupul de

Poliţia Suceava atrage atenţia şoferilor că maşinile trebuie să fie echipate pentru condiţii de iarnă mai ales că s-au anunţat ninsori.

viscol zapada isu blocaj masini (1)

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, la această oră, pe raza întregului judeţ se înregistrează precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă. Poliţiştii acţionează pentru fluidizarea traficului, dar şi pentru identificarea celor care nu respectă normele rutiere privind circulaţia pe drumurile publice dar şi echiparea regulamentară a vehiculelor.

„Legislaţia rutieră în vigoare prevede că pentru deplasarea autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei este obligatorie folosirea anvelopelor de iarnă, indiferent de perioada anului în care se produc fenomenele meteo care impun acest lucru”, susţine Poliţia

În aceste condiţii, având în vedere şi avertizarea cod portocaliu de zăpadă şi vânt transmisă pentru perioada 11 – 12.10.2015, recomandăm , în special şoferilor care se deplasează spre zona muntoasă a judeţului să îşi echipeze vehiculele corespunzător circulaţiei în condiţii de iarnă.

Poliţiştii atrag atenţia participanţilor la trafic să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri.


Intră acum și în grupul de