Din cauza zăpezii traficul pe DN 17 A a fost restricţionat. Pe DN 17 şi DN 18 se circulă îngreunat


Intră acum și în grupul de

Traficul rutier peste 7,5 tone a fost restricţionat pe DN 17A între Câmpulung Moldovenesc şi Marginea, a anunţat preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor.

circualtie zapada viscol (3)

„Din păcate doar 10% din maşinile mari sunt echipate cu cauciucuri de iarnă. Legea stipulează obligativitatea de a echipa autovehiculele pentru iarnă începând cu 1 noiembrie, sau atunci când condiţiile meteo sunt defavorabile. Pe DN 17A un autotren derapat poate crea un blocaj major, drumul este sinuos şi sunt multe pante şi rampe accentuate care fac aproape imposibilă intervenţia utilajelor specializate”, a spus Nechifor.

Totodată, circulaţia în Pasul Mestecăniş pe DN 17 şi între Câlibaba şi Borşa pe DN 18 se desfăşoară îngreunat, în condiţii de iarnă.

El a mai anunţat că există două avarii pe calea ferată.

„Din cauza zăpezii câţiva copaci şi crengi au căzut peste liniile de înalta tensiune. La Todireşti, personalul Suceava – Cacica este oprit în gară, iar o drezină este plecată din Suceava pentru a îndepărta copacii căzuţi, în timp ce la Prisaca Dornei este o salcie căzută pe linia de înalta tensiune, fără blocarea traficului deocamdată”, a mai spus Nechifor.

Şi calea ferată dintre Transilvania şi Suceava este blocată, a anunţat preşedintele CJ Suceava.

El a precizat că trenul Ilva Mică- Suceava este oprit, probabil din cauza unor crengi căzute între localităţile Grădiniţa şi Larion sau din cauza căderii pantografului, nefiind confirmată cauza.


Intră acum și în grupul de