Nechifor a cerut sprijin premierului Victor Ponta pentru remedierea avariilor de energie electrică din judeţul Suceava


Intră acum și în grupul de

UPDATE: Au fost repuse sub tensiune până la ora 20 localităţile Mălini, Fundu Moldovei, Şcheia, Salcea, Adâncata, Todireşti, Cajvana şi Botoşana.

Preşedintele CJ Suceava arată că disperarea oamenilor se aude mai bine de la Bucureşti.

„Deci se poate. De la Bucureşti se aude mai bine disperarea oamenilor”, a comentat Nechifor.

Ştirea iniţială:

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a cerut, luni, premierului Victor Ponta sprijin pentru ca în judeţul Suceava să se intervină cu mai multe forţe pentru remedierea avariilor de energie electrică.

Ponta a declarat după discuţia cu Nechifor că este important ca E.On să acţioneze cu mai multe echipe pentru reluarea alimentării cu energie electrică a localităţilor.

ponta nechifor n

El a spus că trebuie găsite soluţii pentru ca situaţia să intre în normal.

Nechifor a explicat că echipele E.On care intervin acum în judeţ sunt insuficiente pentru că sunt foarte multe avarii şi cele 14 echipe sunt insuficiente.

El a spus că a stat până la ora 2 dimineaţa alături de forţele de intervenţie, inclusiv ale E.On care acţionează, dar că ar trebui ca E.On să trimită în judeţul Suceava şi echipe suplimentare din judeţele Botoşani, Iaşi şi Vaslui astfel încât să se remedieze cât mai repede situaţia.

El a spus că oamenii au rămas fără energie electrică de mult timp şi că nu au nici cum să-şi reîncarce bateriile la telefoane pentru a sesiza lipsa de energie electrică în zonele respective.

Potrivit E.On, din cauza vântului şi a precipitaţiilor mixte este afectată alimentarea cu energie electrică parţial în  municipiile Suceava şi Rădăuţi,şi comunele Cacica, Suceviţa şi Botuşana, şi total în comunele Botoşana, Pârteşti de Jos, Todireşti,Cajvana, Dorneşti, Satu Mare,  Frasin, Ostra, Stulpicani,  Ciprian Porumbescu, Drăgoieşti,  Moara, Horodnic,  Bădeuţi, Volovăţ, Grănicești, Solca , Fundu Moldovei, Adâncata, Siminicea, Ipotești, Lisaura, Grămești, Rădășeni, Bogdănești, Râsca, Boroaia, Crucea, Broșteni, Brodina, Izvoarele Sucevei, Ulma, Brodina, Moldovița şi Vatra Moldoviței.

Astfel, sunt nealimentate total nouă linii electrice, iar 25 de linii electrice sunt parţial alimentate, fiind nealimentate un număr de 502 posturi de transformare.

Sursa citată arată că sunt 42 de localităţi total nealimentate şi alte 42 de localităţi parţial alimentate cu energie electrică.

E.On precizează că acţionează cu 14 echipaje pentru remedierea avariilor şi reluarea furnizării energiei electrice.


Intră acum și în grupul de