Cristian Irimie: „La Curtea de Conturi se ştie deja de lucrul acesta. La unităţile spitaliceşti încă nu s-a aflat.” Vezi la ce se referă medicul sucevean


Intră acum și în grupul de

Medicul Cristian Irimie, vicepreşedinte PNL şi consilier judeţean, susţine o conferinţă de presă la sediul PNL.

Cristian Irimie OdP (5)

„Au apărut tot felul de afirmaţii în presă şi modificări de lege care spun că persoanele care prin faptele lor aduc atingere sau provoacă daune sănătăţii unor persoane, răspund potrivit legii şi au obligaţia să repare prejudiciul creat chiar şi în cazul daunelor provocate propriei persoane din culpă.

Vă dau câteva exemple simple. Dacă alunecaţi pe scara de la bloc şi vă traumatizaţi, e din culpa dvs. Dacă te urci pe scaun să schimbi perdelele în casă şi te loveşti, tot culpa ta este.

Acest articol va da naştere la foarte multe ambiguităţi care vor permite celor care controlează modul de tratare a unui bolnav să îţi impute banii. Vine Curtea de Conturi şi întreabă dacă s-au recuperat banii. Nu spune că e vorba de culpă penală sau de o decizie a instanţei.

E un lucru care mi se pare ambiguu şi va avea consecinţe peste câteva zile.

E interesant că la Curtea de Conturi se ştie deja de lucrul acesta. La unităţile spitaliceşti încă nu s-a aflat.

Cardul de sănătate a fost cuprins în Legea 95 din 2006, a fost o solicitare din partea FMI când s-a încheiat memorandumul în 2009 şi prima dezbatere pe card am făcut-o chiar eu. Bănicioiu nu a făcut decât să împartă cardurile de sănătate. Ei nu au făcut decăt să repartizeze prin poştă cardurile şi cu ocazia asta, au mai salvat un pic poşta de la faliment.

Am auzit o declaraţie a dlui Nechifor care spune ca Flutur a dorit să închidă spitalul de la Humor. Eu vreau să vă spun că acest spital avea multe dintre criteriile de închidere, dar la solicitarea expresă a lui Flutur către ministerul de resort, nu s-a mai închis.

Ca şi consumator cronic al unui anumit medicament care era compensat, după 1 iulie, am constatat că acea coplata a mea e de 1000 de lei şi inainte era de 90 de lei. Şi eu şi farmacista am rămas cam miraţi şi ne-am lămurit apoi. Statul decontează doar genericele, cel mai ieftin medicament. Şi nu pun problema mea pe primul plan. Ce fac oare cei care nu au posibilităţile mele financiare? Luna asta a scăzut coplata la 400 de lei şi mi se pare absurd ce se petrece.”


Intră acum și în grupul de