Doi foști militari de la Vatra Dornei au fost trimiși în judecată pentru contrabandă și complicitate la contrabandă


Intră acum și în grupul de

Doi bărbați care erau cadre militare active la Unitatea Militară din Vatra Dornei au fost trimiși în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă și complicitate la contrabandă.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, inculpatul Gavril Coca Leonte a fost trimis în judecată pentru contrabandă, în timp ce un camarad de-al său, Vasilică Ionuț Grămadă, a fost trimis în judecată pentru complicitate la contrabandă.

contrabanda 1

Procurorii au arătat că în noaptea de 12 spre 13 octombrie 2014, inculpatul Gavril Coca Leonte a deținut și transportat cu o autoutilitară, între Vatra Dornei şi comuna Pojorâta, cantitatea de 34.900 pachete de țigări de proveniență extracomunitară care trebuiau plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă, cauzând astfel un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 414.270 lei.

De asemenea, procurorii au menționat că Leonte s-a înțeles în prealabil cu Vasilică Ionuț Grămadă ca acesta să acționeze ca un antemergător pe DN 17 pentru a semnala eventuale pericole.

Astfel, folosindu-se de mașina personală, Grămadă s-a interpus şi a folosit şicane în trafic de mai multe ori între autoturismul poliţiei care urmărea autoutilitara condusă de Leonte.

„La momentul săvârşirii faptelor, ambii inculpaţi aveau calitatea de militari activi la Unitatea Militară 01037 Vatra Dornei, aceştia fiind trecuţi ulterior în rezervă ca urmare a încetării raporturilor de muncă prin demisie”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

 


Intră acum și în grupul de