Doi contrabandiști au fost trimiși în judecată pentru fapte comise în 2012 și 2013


Intră acum și în grupul de

Doi bărbați au fost trimiși în judecată, în stare de libertate, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru săvârșirea infracţiunilor de „contrabandă în formă agravată”. Cei doi inculpați au fost prinși transportând țigări de contrabandă în valoare de peste 100.000 lei.

Potrivit procurorilor suceveni, unul dintre inculpați, Dumitru Cîrdei, a fost prins la data de 12 mai 2012 de un echipaj al Poliţiei din Vicovu de Sus, transportând 2.480 de pachete ţigarete marca „Viceroy”, cu timbru fiscal eliberat de autorităţile Republicii Ucraina.

tigari

Polițiștii se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DN 2H, în momentul în care au identificat un autoturism marca „Audi A6”, înmatriculat în Bulgaria, care se deplasa cu viteză foarte mare în interiorul localităţii.

Cu toate că oamenii legii au efectuat un semnal regulamentar de oprire, autoturismul şi-a continuat deplasarea, drept pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia cu autospeciala din dotare.

Într-un final polițiștii au reușit să-l ajungă pe șofer și l-au întrebat dacă transportă bunuri accizabile, însă bărbatul a negat acest lucru. Abia după ce oamenii legii au cerut șoferului să dea jos bunurile din maşină, au descoperit ascunse, în mai multe locuri, 2.480 de pachete de ţigări marca „Viceroy”, prejudiciul fiind de 23.623 lei.

Și un alt bărbat, din municipiul Suceava, a fost trimis în judecată pentru contrabandă în formă agravată, după ce la data de 17 iunie 2013 a fost prins transportând 7.430 de pachete de ţigări.

Potrivit procurorilor, inculpatul Mihai-Lucian Tucaliuc a fost oprit de un echipaj al Poliţiei Municipiului Rădăuţi pe raza localităţii Vicovu de Jos.

În urma verificării amănunţite a autoturismului marca Dacia Logan oamenii legii au găsit ascunse în mai toate compartimentele disponibile ale maşinii 7.430 pachete ţigarete marca „Viceroy”, cu timbru fiscal eliberat de autorităţile Republicii Ucraina, prejudiciul produs prin neachitarea valorii în vamă, a taxelor, accizelor şi TVA fiind de 77.881 lei.

Cele două dosare au fost înaintate, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Rădăuţi.


Intră acum și în grupul de