Incendiu devastator la o casă din localitatea Coşna, din cauza unui coș de fum


Intră acum și în grupul de

Un incendiu violent a cuprins în noaptea de duminică spre luni casa unui bărbat din comuna sucevană Coşna, la fața locului intervenind două autospeciale de pompieri mai bine de cinci ore.

incendiu pompieri (7)

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt. adj. Alin Găleată, incendiul a fost anunțat la ora 1:41, iar la sosirea echipajelor ardeau acoperişul casei şi două camere de la etaj, existând pericolul de propagare la întreaga construcţie, la o casă aflată în aceeaşi curte şi la anexele gospodăreşti.

Găleată a mai arătat că în urma incendiului devastator au ars 120 de metri pătraţi din acoperişul casei, cele două camere de la etaj, pe 80 de metri pătraţi, obiecte de mobilier, aparate electrice şi electrocasnice şi materiale textile.

De asemenea, s-au degradat pereţii interiori ai etajului pe 150 de metri pătraţi şi un perete exterior al camerei centralei termice, pe 30 de metri pătraţi.

Pompierii au dat drept cauză probabilă de izbucnire a incendiului efectul termic generat de coşul de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.

„Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii au salvat parterul locuinţei, casa învecinată şi anexele gospodăreşti”, a precizat plt. adj. Alin Găleată.

 


Intră acum și în grupul de