E.On chemat la ordin de prefect după ce jumătate din judeţ a rămas fără curent electric la prima zăpadă


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a convocat, luni, o întâlnire cu reprezentanţii E.On în scopul fluidizării relaţiilor de comunicare în cazul situaţiilor de urgenţă, deficitare pe timpul evenimentelor generate de fenomenelor meteorologice periculoase de săptămâna trecută.

La întâlnire au participat reprezentanţii companiei E-ON România şi reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă: prefectul şi subprefectul judeţului, preşedintele Consiliului Judeţean, inspectorul şef al ISU „Bucovina” Suceava.

aeroport gara harasim neaga matache drum pista (49)

Potrivit Prefecturii Suceava, au fost trecute în revistă punctele slabe ale intervenţiei operative şi s-au căutat soluţii în eliminarea cauzelor care le-au produs. Astfel, printre aspectele care se cer a fi perfecţionate, din punctul de vedere al CJSU se numără transmiterea informaţiilor cuprinzând deranjamentele înregistrate la reţeaua de distribuţie a energiei electrice până la nivel de consumator/ abonat; o mai bună relaţionare cu reprezentanţii UAT în scopul asigurării, potrivit competenţelor, a suportului intervenţiei operative; crearea mai multor canale de comunicaţii, în linie directă, între E-ON şi reprezentanţii CJSU,             găsirea soluţiilor de realizare a unor fâşii de protecţie reale a liniilor electrice faţă de vegetaţia înaltă din zonă, participarea E-ON la activitatea de management a situaţiilor de urgenţă, în cadrul CJSU.

După analizarea şi acceptarea unanimă, chestiunile discutate vor face obiectul unui protocol de colaborare încheiat şi semnat de părţile implicate.

Peste 80 de localităţi din judeţul Suceava au rămas nealimentate cu energie electrică săptămâna trecută după prima zăpadă care a avariat peste 500 de puncte de transformare, iar şcoli din mai multe comune au fost închise, în timp ce gospodării din mai multe localităţi au rămas nealimentate cu energie electrică mai multe zile.


Intră acum și în grupul de