Nechifor: Suntem mândri ca avem un aeroport modern, comparabil cu oricare aeroport din lumea întreagă


Intră acum și în grupul de

Cătălin Nechifor sustine o conferinta de presa la CJ Suceava:

Catalin Nechifor

„Primul zbor la Suceava a avut loc în 1932, au fost condiţii naturale, fără pistă amenajată şi fără vreo clădire. In 1962, pista era inerbata, un fel de haltă aero şi a avut loc primul zbor comercial cu Tarom. In 1982, a fost construită aerogară până în ianuarie 2013, când s-a început modernizarea succesivă a acesteia din banii CJ. In 2013 a fost demarată procedura de modernizare a pistei şi duminica va fi sfinţirea aeroportului.

Îi mulţumesc lui ÎPS Pimen că a fost alături de noi şi vrea să facem lucrul acesta într-un format mai puţin aşteptat, fiind invitaţi doar cei care au muncit şi făcut ceva pentru aeroport. Toţi ceilalţi doritori sunt invitaţi în egală măsură, dar invitaţie directa e pentru cei care au muncit. Aeroportul nu s-a făcut azi, ci din 1962 încoace.

Suntem mândri că avem un aeroport modern, comparabil cu oricare aeroport din lumea întreagă. 99,6 % e terminat fizic. Pe 10 decembrie vom închide total, fizic şi financiar.

Primele zboruri pe noul aeroport vor avea loc duminică. Pe 12 noiembrie, va fi primul zbor de linie, al celor de la Tarom.”


Intră acum și în grupul de