Directorul Biroului Regional pentru Europa Centrală şi de Est al Organizației Internaționale a Francofoniei vine, joi, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Directorul Biroului Regional pentru Europa Centrală și de Est al Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF), Chantal Moreno, se va afla în perioada 22-24 octombrie a.c., într-o vizită de lucru la Suceava, la invitaţia prof. univ. DHC Sanda-Maria Ardeleanu, deputat de Suceava și președinte al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei.

Potrivit parlamentarului sucevean, Chantal Moreno va avea joi, 22 octombrie, o întrevedere cu rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, urmată de o prezentare a instituţiei de învăţământ superior.

ardeleanu si chantal moreno

Vineri, 23 octombrie, directorul Biroului Regional pentru Europa Centrală și de Est al OIF va participa, ca membru de onoare al juriului, la Concursul Europ’Affiche, organizat de Asociația Blijdorp România.

Ardeleanu a precizat că în după-amiaza aceleași zile, înaltul oaspete va participa la o masă rotundă organizată la Biroul Francez de la Casa Prieteniei.

„Cu această ocazie, vor fi prezentate manifestările găzduite de Biroul Francez de la Suceava, precum și proiectele viitoare”, a aratat deputatul liberal.

Universitarul sucevean a mai menţionat că sâmbătă, 24 octombrie, înaltul reprezentat al OIF se va afla din nou la Universitatea „Ștefan cel Mare” unde va participa la întâlniri cu studenții de la masteratul francofon cu diplomă dublă de Teoria și Practica Traducerii, cu echipa Colectivului de studii francofone din cadrul USV, urmând apoi să efectueze o vizită la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului unde se va întâlni cu inspectorul de limbă franceză din cadrul IJȘ Suceava, prof. Constantin Tiron și profesorii organizatori ai Festivalului-Concurs „Soyons francophones!” .

„Programul doamnei Chantal Moreno va cuprinde și vizitarea Mănăstirii  Humorului și a Mănăstirii Voroneț”, a mai adăugat Sanda-Maria Ardeleanu.


Intră acum și în grupul de