Individul din Putna care și-a bătut și înjunghiat fiicele gemene a fost trimis în judecată


Intră acum și în grupul de

Vasile Ciornei în vârstă de 38 de ani, din comuna Putna, cercetat în stare de arest preventiv, a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de violenţă în familie, după ce la finele lunii septembrie a acestui an și-a bătut și înjunghiat fiicele gemene. La câteva zile după agresiune, casa în care locuiau cele două fete minore a fost cuprinsă de un incendiu, Vasile Ciornei fiind principalul suspect al anchetatorilor în acest caz.

cutit

Potrivit procurorilor suceveni, la data de 27 septembrie 2015, în jurul orei 19:30, Vasile Ciornei s-a deplasat la casa din comuna Putna în care locuiau cele două fete ale sale, în vârstă de 15 ani, pentru a purta o discuție.

Însă, una dintre fiicele inculpatului i-a spus că vor discuta doar în prezența unei rude. Bărbatul a acceptat acest lucru şi i-a solicitat fetei să o invite pe respectiva persoană. După ce fata a ieșit din casă în curte, pentru a vorbi la telefon, și tatăl acesteia a ieşit din casă și profitând de neatenţia fiicei sale a scos din buzunar un cuţit.

Bărbatul a început să-i aplice fetei sale multiple lovituri cu acel cuțit și totodată să o lovească cu pumnii şi cu picioarele.

Auzind strigătele de ajutor, sora geamănă a ieșit în curte, dar și ea a avut parte de același tratament din partea tatălui ei.

Procurorii suceveni au arătat că actele de agresiune exercitate de inculpat asupra celor două fete au încetat datorită apariţiei în curte a unei martore, dar şi a faptului că gemenele au reuşit să fugă din faţa tatălui lor.

Cele două fete au fost imediat preluate de un echipaj medical și transportate la Spitalul judeţean de urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde le-au fost acordate îngrijiri medicale de specialitate.

Medicul legist a stabilit că una dintre victime are nevoie de 44-45 zile de îngrijiri medicale, leziunile punându-i în primejdie viaţa, iar cealaltă victimă a prezentat leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 18-19 zile de îngrijiri medicale.

„Fapta inculpatului, constând în exercitarea unor acte de violenţă în zone vitale, cu un cuţit (instrument apt a produce leziuni grave sau chiar decesul unei persoane) asupra fiicelor sale minore, cu consecinţa producerii unor leziuni grave acestora, întregeşte conţinutul constitutiv al infracţiunii de tentativă la violenţă în familie – infracţiune de tentativă la omor calificat cu subiect activ special”, au precizat procurorii suceveni.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

 


Intră acum și în grupul de