Complexul Muzeal „Bucovina” Suceava nu are bani pentru salarii


Intră acum și în grupul de

Pe data de 8 septembrie, zi în care salariatii Complexului Muzeal „Bucovina” Suceava (CMB) ar trebui sa-si ia retributiile, visteria va fi goala. Din nefericire si o serie de proiecte aflate în derulare vor ramâne fara finantare, dupa ce presedintele Consiliului Judetean Suceava a anuntat ca-si mentine decizia de a nu mai directiona fonduri, din aceasta luna, institutiei. La baza acestei decizii drastice luata de seful administratiei judetene, Gavril Mîrza se afla nefinalizarea de catre Ministerul Culturii a documentatiei privind predarea – primirea patrimoniului transferat prin hotarâre de Guvern în anul 2004 în proprietatea CJ Suceava si aflat în administrarea CMB.

Directorul CMB, Emil Ursu spera ca aceasta situatie sa se reglementeze pe 14 si 15 septembrie, când la Suceava se va afla secretatul de stat în Ministerul Culturii Virgil Nitulescu. Emil Ursu este îngrijorat si pentru faptul ca institutia are în derulare o serie de proiecte iar lipsa finantarii poate duce la blocarea acestora. „Virgil Nitulescu vine si pentru întâlnirea biroului local de organizare a congresului mondial de conservare înainte de depunerea dosarului de candidatura. Va dati seama ca nu ne mai sta capul la acest congres atâta vreme cât vorbim de oameni care au rate si nu-si mai iau salariul”, a afirmat directorul CMB Suceava.

Din patrimoniul imobil al CMB care trebuie sa treaca în proprietatea CJ de la Ministerul Culturii si Cultelor fac parte, între altele: Muzeul de Istorie si de Stiintele Naturii Suceava, Cetatea de Scaun, Laboratorul Zonal de Restaurare Istorie, Casa Memoriala „Nicolae Labis”, Muzeul Siret, Muzeul si Casa Memoriala „Ciprian Porumbescu”.


Intră acum și în grupul de