Ministrul Borbely considera motiunea de cenzura a PSD „mai mult un joc politic”


Intră acum și în grupul de

Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely, a declarat, miercuri, la Suceava, ca personal, crede ca motiunea de cenzura a PSD va fi depusa pâna la urma, dar nu va trece. Pentru ministru motivul care a determinat principalul partid de opozitie sa depuna motiunea este un mister, acesta precizând ca nu întelege ce s-a schimbat în ultimele doua luni în relatia PSD cu Guvernul care sa determine PSD sa discute despre introducerea unei motiuni de cenzura, mai ales ca, în luna iulie, de comun acord, a fost trecuta ordonanta privind majorarea pensiilor.

Ministrul crede ca, daca PSD era nemultumit trebuia sa discute cu partidele din coalitia guvernamentala si sa faca o analiza a guvernarii. Borbely a mentionat ca UDMR a facut o astfel de analiza pe care o va da publicitatii saptamâna viitoare. În ceea ce priveste initierea motiunii de cenzura, Laszlo Borbely spune ca „este mai mult un joc politic”, argumentând ca suntem cu jumatate de an înainte de alegerile locale, cu un an înainte de alegerile parlamentare si cu trei luni înainte de alegerile europarlamentare, de aceea nu crede ca este justificata motiunea de cenzura. „Evident, depinde de Parlament si de parlamentari cum vor vota”, a mai spus Laszlo Borbely.

Pe de alta parte, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, considera ca ar trebui sa se oficializeze o majoritate asumata în Parlament, aratând ca membrilor partidelor politice nu trebuie sa le fie rusine unii de altii. Acesta a spus ca ar fi benefica o majoritate asumata în Parlament. „Ar trebui sa nu discutam numai pe la colturi ci, pe baza evidenta a unui calendar, a unui program mai scurt. Sa fie o majoritate asumata care si sa functioneze în Parlament”, a spus ministrul, care este de parere ca altfel va fi mai greu de negociat adoptarea legilor.


Intră acum și în grupul de