Demiterea sefului si adjunctului ISJ a starnit nemultumiri in organizatiile PLD si PD


Intră acum și în grupul de

Reactiile politice la demiterea sefului ISJ Suceava, Petru Carcalete- vicepresedinte PLD si a adjunctului sau, Daniel Hrenciuc – vicepresedinte PD nu au întârziat sa apara. Cele doua organizatii judetene sucevene ale PLD si PD au protestat, joi, fata de modul în care au fost înlocuiti cei doi din functii, considerând masura luata de ministrul Educatiei drept un abuz. Presedintele PLD Suceava, deputatul Dumitru Pardau, a declarat, într-o conferinta de presa, ca inspectorul scolar general al judetului Suceava a fost demis de ministrului Cristian Adomnitei, pentru ca acesta doreste sa candideze pe listele PNL Suceava si acum îsi înlatura adversarii. Parlamentarul sucevean a spus ca Petru Carcalete se va adresa din nou justitiei pentru a i se face dreptate. Si democratii suceveni sunt nemultumiti de schimbarea din functie de inspector scolar general adjunct al judetului, a lui Daniel Hrenciuc.

Presedintele PD Suceava, Eugen Constantin Uricec precizat ca acesta a fost evaluat în lunile mai si iulie cu calificativul foarte bine iar în august cu nesatisfacator. „La finele lunii iulie, dupa o saptamâna de la ultima evaluare a mai venit o comisie compusa din cinci persoane de la minister care, în trei ore, a constatat ca activitatea domnului Hrenciuc merita calificativul nesatisfacator. E clar ca este o schimbare politica însa maniera este total neprofesionala”, a declarat Eugen Uricec. Ministrul Educatiei a semnat, marti, ordinele de încetare a contractului de management cu seful ISJ Suceava, Petru Carcalete si unul dintre inspectorii scolari generali adjuncti, Daniel Hrenciuc, care au primit calificativul „nesatisfacator” la evaluarea activitatii manageriale efectuata de MEdC.

În functia de inspector scolar general al judetului Suceava va fi numit, cu delegatie, Lucian Lungu, care a mai îndeplinit aceasta functie, când Petru Carcalete a fost sanctionat disciplinar, la începutul lunii iunie, de ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, cu destituirea dar a fost repus la sfârsitul lunii iunie printr-o hotarâre judecatoreasca. Atât inspectorul scolar general, Petru Carcalete cât si inspectorul scolar general adjunct, Daniel Hrenciuc, au contestat calificativul „nesatisfacator” primit, dar o comisie de analiza a contestatiilor a confirmat calificativele acordate. Potrivit normelor legale, contractul de management înceteaza în cazul celor care au obtinut calificativul nesatisfacator. Celalalt inspector scolar general adjunct al judetului Suceava, Vasile Monacu, a obtinut calificativul „satisfacator” si a fost mentinut în functie.


Intră acum și în grupul de