Prefectul trimite Corpul de control la Cornu Luncii în cazul primarului Fron, filmat când înjura o femeie


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunţat că în cazul incidentului produs între primarul comunei Cornu Luncii Gheorghe Fron şi un cetăţean al acestei comune, care a avut loc în sediul Primăriei din localitate limbajul folosit de primar a fost total nepotrivit, jignitor şi în dispreţ faţă de acel cetăţean, având în vedere faptul că potrivit prevederilor Legii administraţiei publice „primarul asigură respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor”.

Popas romaniuc ursaciuc harasim caricaturi umor (7)

„Prefectul judeţului a dispus efectuarea de verificări prin Corpul de control al prefectului, în vederea identificării problemei care a stat la baza declanşării conflictului şi dacă aceasta va intra în atribuţiile legale ale instituţiei vor fi dispuse măsuri conforme”, se arată în comunicat.

Totodată, se menţionează că potrivit prevederilor art. 123 alin (4) din Constituţia Romaniei „între prefecţi (…) si primari (…), nu există raporturi de subordonare”.

„Legat de acest incident nedorit, sub semnul respectului pentru cetăţean, instituţia prefectului va face o avertizare către toţi factorii de răspundere din toate unităţile administrativ teritoriale din judeţ cu privire la receptivitatea faţă de problemele si sesizările cetăţenilor, fără nici o discriminare”, se mai arată în comunicat.

Primarul Gheorghe .Fron a fost filmat de o femeie de 64 de ani din localitate care venise să ceară sprijin primarului pentru locuinţa sa socială din comună, dar acesta s-a enervat, a înjurat-o şi a scuipat-o.

Între primar şi familia respectivă există o situaţie conflictuală de mai mult timp, fiind şi un proces pe rol.

Familia femeii a primit o locuinţă socială de la primăria Cornu Luncii, pe care susţine că a renovat-o şi solicită să primească despăgubiri pentru investiţie.

Iniţial, investiţia ar fi trebuit recuperată prin compensare cu plata chiriei, dar femeia fiind încadrată cu handicap cardiac şi locomotor este scutită de la plată, iar în aceste condiţii solicită recuperarea celor 50.000 de lei investiţi de la bugetul local.

Ea susţine că a fost de mai multe ori refuzată de primar care s-a comportant nedemn şi că a decis să-l filmeze pentru a arăta cum se comportă alesul local.


Intră acum și în grupul de