Au jucat cărți și au băut bere, după care au luat la bătaie un bărbat. Doi tineri din Udești au fost trimiși în judecată pentru tentativă de omor


Intră acum și în grupul de

Doi tineri de 18, respectiv 19 ani, din satul Racova, din comuna Udeşti, au fost trimiși în judecată pentru tentativă de omor, după ce în cursul lunii septembrie a acestui an l-au bătut zdravăn pe un consătean, trimițându-l în spital pentru aproape o lună.

lovire cu bata

Potrivit procurorilor suceveni, cei doi tineri trimiși în judecată, Cătălin Alexandru Boicu şi Sorin Gabriel Boicu, au jucat cărți, au băut bere și au socializat cu alte persoane la un magazin mixt din satul Racova, în după-amiaza zilei de 13 septembrie a.c., iar seara au avut o altercaţie verbală cu un bărbat care se deplasa spre o stână.

Procurorii au arătat că Sorin Gabriel Boicu a smuls din mâna bărbatului o bâtă din lemn cu care a încercat să îl lovească. Fiindu-i frică de comportamentul şi atitudinea inculpaţilor, bărbatul a luat-o la fugă pe un drum lăturalnic, însă cei doi tineri l-au ajuns și i-au aplicat o corecție.

Mai întâi, Sorin Gabriel Boicu i-a dat două lovituri cu bâta din lemn la nivelul genunchilor, victima prăbuşindu-se la sol, după care Cătălin Alexandru Boicu i-a aplicat lovituri de cuțit în zona abdomenului și în zona lombară.

Într-un final, victima a reușit să se ridice și să scape de agresori, fiind transportată la spital de un trecător.

Medicii legiști au stabilit că bărbatul a prezentat un traumatism abdominal cu plagă înjunghiată mezogastrică penetrantă, plagă înjunghiată lombar inferioară dreapta, contuzie genunchi bilateral cu tumefacţii echimotice, leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr total de 28-30 de zile de îngrijiri medicale.

„Conform medicilor legişti, intervenţia operatorie a fost necesară şi obligatorie pentru salvarea vieţii victimei care a fost pusă în primejdie”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

 


Intră acum și în grupul de