Patru persoane reţinute, după percheziţiile din Mureş, Harghita şi Suceava. Prejudiciul este estimat la 500.000 de lei

Patru persoane au fost reţinute în urma percheziţiilor efectuate, miercuri, pe raza judeţelor Mureş, Harghita şi Suceava. Totodată, poliţiştii  din Mureş au confiscat 772 de litri de alcool etilic, 408.210 ţigarete, 13.430 de lei, 5.300 de euro şi 325 de litri de motorină.

Potrivit unui comunicat al IGPR, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureş au efectuat, miercuri, 32 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Mureş, Suceava şi Harghita, la persoane bănuite de infracţiuni prevăzute de Codul Fiscal, contrabandă cu ţigări şi alcool.

La acțiune au participat 70 de poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, ai Serviciului de Investigaţii Criminale – Inspectoratul de Poliție Județean Mureş, ai Poliţiei Municipiului Târgu Mureş, ai Brigăzii de Combaterea a Criminalității Organizate Târgu Mureş, precum şi jandarmi.

“În urma perchezițiilor, poliţiştii au ridicat 408.210 de ţigarete de contrabandă, 772 de litri de alcool, 13.430 de lei, 5.300 de euro şi 325 de litri de motorină”, precizează sursa citată.

tigari contrabanda (1)

De asemenea, în cadrul activităţilor desfăşurate anterior în cauză, două persoane, din municipiul Tg. Mureș au fost surprinse, în flagrant delict, pe raza municipiului Topliţa, în timp ce transportau 80.000 de ţigarete, provenite din contrabandă.

Din cercetări a reieşit că, în cursul acestui an, cei în cauză ar fi achiziţionat, comercializat şi distribuit, pe raza judeţului Mureş, însemnate cantităţi de alcool neaccizat şi ţigări de contrabandă, provenite din Republica Ucraina şi Moldova.

Prejudiciul total cauzat este estimat la 500.000 de lei.

În comunicatul IGPR se mai menţionează că în urma administrării probatoriului, patru persoane, cu vârste cuprinse între 37 şi 40 de ani, au fost reținute, pentru 24 ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de achiziţionarea de alcool etilic şi de distilate în vrac, de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi pentru producţie sau expeditorii înregistraţi de astfel de produse, potrivit titlului VII şi deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării sau marcate necorespunzător, ori cu marcaje false peste limita a 40 litri alcool etilic şi contrabandă.

“Acestea urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, cu propunere de arestare preventivă”, mai arată sursa citată.

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Informații și Protecție Internă.

 

loading...