Prefectul de Suceava: Şoseaua de centură a Sucevei finalizată în iunie 2016, cea din Rădăuţi în iulie 2018


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a prezentat, joi, un raport privind obiectivele realizate în acest an din programul de guvernare şi a arătat că în domeniul Transporturi s-a dat în folosinţă Aeroportul Suceava care este „cel mai dotat” din ţară, iar în ceea ce priveşte şoselele de centură prevăzute, sunt întârzieri.

harasim

Prefectul a prezentat în Colegiul Prefectural direcţiile majore monitorizate în acest an, una fiind legată de reabilitarea sau modernizarea drumurilor, iar a doua vizează infrastructura aeroportuară.

El a arătat că în prezent Aeroportul Suceava este funcţional „fiind cel mai dotat aeroport din România după Bucureşti” şi care respectă toate măsurile de siguranţă şi securitate din Regulamentul UE.

În ceea ce priveşte construcţia de drumuri, Harasim arată că la varianta de ocolire a municipiului Suceava este în funcţiune tronsonul III, dat în folosinţă în martie 2015, iar la celelalte tronsoane, I şi II, lucrările sunt realizate în proporţie de 80 la sută.

El a menţionat că se derulează o expertiză privind lucrările ce mai trebuie executate şi că în luna noiembrie va fi organizată o licitaţie pentru selecţia constructorului, iar termenul de finalizare propus este iunie 2016.

În ceea ce priveşte centura rutieră a municipiului Rădăuţi a fost realizat proiectul tehnic şi devizele de execuţie, fiind prevăzut un nou termen de finalizare, care este iulie 2018.


Intră acum și în grupul de