Imobil nelocuit din Solca, incendiat intenționat


Intră acum și în grupul de

Patru autospeciale de pompieri au intervenit în noaptea de miercuri spre joi pentru lichidarea unui incendiu ce a izbucnit în localitatea Solca, la un imobil nelocuit.

incendiu marginea (2), autospeciala noaptea

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, incendiul a fost observat şi anunţat cu întârziere, la 23:28, iar la sosirea echipajelor ardeau violent acoperişul casei şi anexele, construcţii din lemn, existând pericolul de propagare la două gospodării aflate în imediata apropiere.

După circa patru ore de luptă cu flăcările, pompierii au reușit să lichideze incendiul ce a mistuit acoperişul casei, două camere, magazia de lemne, şura, bunuri casnice, circa 10.000 bucăţi de şindrilă şi 5 metri cubi lemn de foc.

Găleată a precizat că flăcările au degradat pereţii portanţi ai casei, alte 10.000 bucăţi de şindrilă, 15 plăci OSB, 5 pachete de gresie şi alte bunuri.

„Cauza probabilă de izbucnire a focului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii au salvat cele două gospodării învecinate”, a mai declarat plt. adj. Alin Găleată.

 


Intră acum și în grupul de