HANDBAL – Studentii suceveni au castigat ultimul turneu amical inaintea inceperii campionatului


Intră acum și în grupul de

Sâmbata, handbalistii de la CS Universitatea Suceava vor debuta în noul sezon al Ligii Nationale. Adversarul studentilor, Dinamo Baumit Bucuresti se anunta unul extrem de puternic. Fiind constient de toate acestea, antrenorul Petru Ghervan a tinut neaparat ca formatia sa sa mai joace un turneu amical. Astfel, vineri seara si sâmbata dimineata, în sala Liceului cu Program Sportiv Suceava, „studentii” au participat la ultimele meciuri de verificare înaintea jocului cu Dinamo. Invitate la acest turneu au fost trei formatii din esalonul secund, LPS Piatra Neamt, HCM CSM Bistrita si Politehnica Iasi.

În primul joc, disputat vineri dimineata, ardelenii s-au impus cu 32-20 în fata echipei LPS Piatra Neamt. Primul joc al lui Bibirig&co. din cadrului acestui turneu, s-a disputat vineri de la ora 11.30. Bogdan Pralea s-a reîntâlnit cu fostii coechipieri de la Poli Iasi, echipa retrogradata în acest an în Divizia A. Partida a fost la discretia elevilor antrenorului Petru Ghervan care, dupa ce la pauza au condus cu 18-6, la final cu câstigat la nu mai putin de 20 de goluri, 39-19. E drept ca diferenta putea fi si mai mare dar în partea a doua a meciului, sucevenii au redus din turatie. În meciurile de vineri dupa-amiaza, HCM CSM Bistrita a învins Politehnica Iasi cu scorul 31-22, în timp ce sucevenii s-au distrat cu formatia din Piatra Neamt, pe care zdrobit-o cu un 52-33, 25-13 la pauza. Sâmbata, universitarii suceveni au jucat împotriva bistritenilor în meciul pentru locurile 1-2.

Victoria la o diferenta de 9 goluri le-a adus gazdelor clasarea pe primul loc la finalul competitiei. HCM Bistrita a avut o prestatie modesta dar trebuie remarcat jocul bun al baietilor nostri care nu de putine ori au reusit creeze faze spectaculoase de atac, pregatite intens la antrenamente. Îngrijoratoare în tabara suceveana sunt accidentarile de ultim moment ale lui Adrian Chirut si Madalin Tutu dar conducerea echipei spera ca acestia vor fi recuperati pâna la ora jocului cu Dinamo. ­


Intră acum și în grupul de