Fotbal. Comisia de disciplina a AJF – „Spectacolul” continua. Arbitri injurati, scuipati, fugariti si loviti de public si jucatori


Intră acum și în grupul de

Joi, 6 septembrie, a avut loc o noua sedinta a Comisiei de Disciplina, în cadrul careia au fost luate în discutie cazurile de indisciplina savârsite la urmatoarele jocuri.
• la jocul Somuzul Preutesti – Juventus II Falticeni din cadrul Cupei României – faza a II-a, fotbalistul Ilie Adrian (Juventus II) a protestat în minutul 88 la decizia arbitrului Cr. Cearcovschi si i-a adresat acestuia cuvinte obscene, fapt pentru care a fost eliminat din joc. Comisia a hotarât suspendarea jucatorului pentru .. etape si o penalitate sportiva de … lei.
• La jocul Cetatea II Suceava Arbore – Zimbrul Siret, juniori, Liga a IV-a, în minutul 63, jucatorul Gales Georgica (Cetatea II) a fost eliminat din joc pentru fault în situatie de ultim aparator. Comisia a decis suspendarea jucatorului pentru o etapa si o penalitate sportiva de 20 lei.
• La jocul Somuzul Preutesti – Bistrita Brosteni, Liga a V-a, 6 dintre jucatorii echipei oaspete au primit cartonase galbene. Comisia a hotarât sanctionarea echipei Bistrita Brosteni cu o penalitate sportiva de 60 lei pentru conduita necorespunzatoare.
• La jocul Recolta Fântânele – Progresul Fratautii Vechi, Liga a V-a, în minutul 88, jucatorul Plamada Iulian a fost eliminat din joc pentru cumul de cartonase galbene. Comisia a hotarât suspendarea fotbalistului pentru o etapa si o penalitate sportiva de 20 lei.
• La jocul Unirea Boroaia – Avântul Todiresti, Liga a IV-a, juniori, în minutul 68, jucatorul Gheorghe Opinca, de la Avântul, a fost eliminat pentru comportare violenta, prin aceea ca a avut intentia sa loveasca arbitrul cu mingea. Comisia l-a suspendat pentru 2 etape si i-a acordat o penalitate sportiva de 40 lei.
• La jocul Juventus II Falticeni – Florconstruct Patrauti, Liga a IV-a, juniori, fotbalistul Luacina Rascol (Florconstruct) a fost eliminat din joc pentru cumul de cartonase galbene. Comisia a decis suspendarea jucatorului pentru o etapa si o penalitate sportiva de 20 lei.
• La jocul Foresta Moldovita – CS Gura Humorului, Liga a IV-a, juniori, în minutul 77 au fost eliminati din joc pentru cumul de cartonase galbene, jucatorii Daniel Dranca si Smocat Cosmin, ambii de la echipa gazda. Comisia i-a suspendat pe cei doi pentru o etapa si 20 lei, fiecare, penalitate sportiva.
• La jocul Unirea Horodnic – Avântul Volovat, Liga a V-a, jucatorul Tiron Costica l-a scuipat pe arbitrul central Adrian Popa iar la primirea cartonasului rosu l-a lovit pe acesta cu palma. Tot la acest joc, fotbalistul Ionel Popescu a fost eliminat pentru cumul de cartonase galbene iar în minutul 43, un spectator (consilier local) nemultumit de o semnalizare s-a dus la arbitrul asistent si l-a strâns de barba, dupa care a fost trecut dupa gard. Comisia a hotarât: jucatorul Tiron Costica (Unirea Horodnic) este suspendat pentru 6 etape si primeste o penalitate sportiva de 150 lei iar jucatorul Ionel Popescu este suspendat pentru o etapa si primeste o penalitate sportiva de 20 lei;
• La jocul Viitorul Liteni – Bradul Putna, seniori, Liga a IV-a, din raportul de arbitraj si cel al observatorului rezulta ca s-au petrecut o serie de abateri de la regulament:
> în minutul 90, jucatorul Vacaru Romica a fost eliminat pentru lovirea arbitrului;
> la sfârsitul jocului, delegatul echipei Bradul Putna a contestat 3 jucatori de la echipa gazda si a cerut sa fie adusi pentru confruntare. La comisie s-a prezentat Victor Galusca, antrenorul echipei din Putna, care a sustinut contestatia. Arbitrul si observatorul prezenti la comisie au declarat ca la confruntare a fost adus un alt jucator decât cel care a jucat în teren. Doru Ionita, delegatul echipei Viitorul Liteni, a adus injurii la adresa arbitrilor, observatorilor si personalului AJF motivând ca mereu este furat de arbitri. Comisia a hotarât: suspendarea jucatorului Vacaru Romica pentru 6 etape si penalitate sportiva de 150 lei; omologheaza rezultatul partidei cu scorul de 3-0 pentru echipa Bradul Putna; sanctioneaza echipa Viitorul Liteni cu o penalitate sportiva de 500 lei pentru substituire de jucator  si îl suspenda pe delegatul echipei din Liteni, Doru Ionita, pentru 8 etape;
• la jocul Vointa Liteni-Moara – Steaua Dumbraveni, Liga a V a, echipa gazda nu a pregatit terenul pentru joc. De asemenea, arbitrul Florin Onesim a declarat comisiei ca din minutul 60 a arbitrat sub presiune fiind amenintat de jucatorii echipei gazda, dar si de delegatul echipei oaspete. Comisia a decis omologarea rezultatului cu 3-0 pentru formatia Steaua Dumbraveni si sanctionarea echipei Vointa Liteni-Moara cu o penalitate sportiva de 150 lei; suspendarea jucatorului Gh. Musteata pentru o etapa si o penalitate sportiva de 20 lei; suspendarea jucatorilor Cristian Cârlig (injurii la adresa arbitrului) si Romeo Matei de la echipa Vointa Liteni-Moara pentru 2 etape si 40 lei penalitate sportiva, fiecare; sanctioneaza cu avertisment pe delegatul echipei din Dumbraveni pentru patrunderi repetate în teren si o penalitate sportiva de 100 lei.
• la jocul Rapid CFR Suceava – CSM Dorna Vatra Dornei, Liga a IV-a, seniori, delegatul echipei gazda Mircea Vezeteu a traversat terenul pentru a se duce la arbitru pe care l-a înjurat, l-a prins de piept si l-a amenintat, iar la sfârsitul meciului s-a dus la cabina arbitrilor si l-a amenintat din nou. Prezent la Comisie, Mircea Vezeteu a spus ca nu l-a atins pe arbitru ci doar l-a întrebat cât o sa-si mai bata joc de echipa sa. Comisia a hotarât suspendarea lui Mircea Vezeteu din calitatea de delegat a echipei Rapid CFR pentru patru etape si o penalitate sportiva de 150 lei, cu drept de contestatie la Biroul Executiv în termen de 5 zile.


Intră acum și în grupul de