Incendiu de proporţii la o gospodărie din localitatea Capu Codrului: păsări şi bovine arse de vii, tone de furaje făcute scrum

Un incendiu de proporţii izbucnit în noaptea de joi spre vineri  a distrus  o gospodărie din satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa.

Militarii Gărzii de Intervenţie Gura Humorului şi ai Detaşamentelor de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, Suceava şi Fălticeni au intervenit cu cinci autospeciale şi după câteva ore bune de luptă cu flăcările, au reuşit să stingă focul.

incendiu noaptea

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU „Bucovina” Suceava, plt.adj. Alin Găleată, la sosirea echipajelor ardeau acoperişul casei de locuit şi anexele gospodăreşti, existând pericolul de propagare la alte construcţii din gospodărie.

Incendiul, care a fost anunţat la ora 00:20, a fost lichidat la ora 07:16.

„Au ars acoperişul casei de locuit în suprafaţă de 250 metri pătraţi, acoperişul adăpostului de animale şi al unei anexe, construcţie corp comun pe 150 metri pătraţi, 15 tone furaje, 16 tone porumb şi grâu şi 20 metri cubi lemn de foc.

S-au degradat un autoturism, o tocătoare, un aparat de sudură, obiecte de mobilier şi alte bunuri. În incendiu au pierit trei bovine şi 28 de păsări de curte.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire”, a declarat Alin Găleată.

El a mai precizat că din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii militari au salvat 48 de ovine, o anexă, utilaje agricole şi alte bunuri din gospodărie.