Amenzi de aproape 17.000 lei pentru hotelierii suceveni, în trei zile de controale


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Suceava au organizat în perioada 28 – 30 octombrie 2015 mai multe activităţi de informare şi distribuire de materiale preventive în zonele turistice de pe raza judeţului.

FOTO ACTIUNE TURISM 1

Potrivit IPJ Suceava, au fost distribuite peste 500 de materiale preventive, iar comercianţii aflaţi în zonele frecventate de turişti au fost instruiţi cu privire la respectarea legislaţiei în domeniul actelor de comerţ.

De asemenea, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi comisari ai Protecţiei Consumatorilor au desfăşurat o acţiune de verificare a agenţilor economici care desfăşoară activitate de primire turistică.

„Acţiunea a vizat agenţii economici de pe raza judeţului Suceava care desfăşoară activităţi de primire turistică şi asigurarea serviciilor de cazare turistică şi alimentaţie publică, fiind verificate 25 de  unităţi de cazare turistică”, au informat  reprezentanții Poliției Județene.

Sursa citată a precizat că au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.800 lei.

„Au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale la Legea 12/1990 privind actele de comerţ şi 12 contravenţii la OG 21/1992 privind protecţia consumatorului. Alte 3 sancţiuni au fost aplicate la Legea 349/2002  pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun şi H.G. 237/2001 privind evidenţa şi protecţia turiştilor”, se mai arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

 

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de