PLD se bazeaza pe CJ pentru implementarea proiectului „Inima Bucovinei”


Intră acum și în grupul de

Liberal- democratii suceveni au anuntat ca se bazeaza pe Consiliul Judetean Suceava pentru promovarea, în vederea finantarii, a doua proiecte care vizeaza modernizarea unor drumuri judetene indispensabile în perspectiva implementarii proiectului „Inima Bucovinei” initiat de vicepresedintele organizatiei judetene a PLD, Daniel Cadariu. Este vorba de drumurile judetene Manastirea Humorului- Poiana Micului si Câmpulung Moldovenesc-Stulpicani pentru reabilitarea carora ar fi necesare aproximativ 40 de milioane de euro.

Daniel Cadariu a declarat marti, presei ca singura solutie pentru modernizarea celor doua drumuri judetene o reprezinta promovarea lor pentru a fi finantate din fondurile structurale alocate axei trei a Programului Operational Regional, promovare care se poate face doar prin intermediul Consiliului Judetean. „Având în vedere ca nu exista nici o reactie din partea parlamentarilor suceveni vizavi de sustinerea proiectelor de Hotarâre de Guvern privind alocarea de fonduri pentru modernizarea celor doua drumuri si motivat de faptul ca a aparut ghidul solicitantului pentru axa trei a Programului Operational Regional care vizeaza modernizarea drumurilor judetene, consideram ca solutia pentru implementarea proiectului „Inima Bucovinei” o reprezinta promovarea spre finantare în cadrul acestui program.

Tinând cont de faptul ca cele doua drumuri judetene se afla în administrarea Consiliului Judetean conform ghidului solicitantului aceasta institutie este singura îndreptatita sa promoveze proiecte”, a explicat marti, vicepresedintele PLD Suceava. Prin modernizarea celor doua drumuri judetene, Daniel Cadariu are în vedere realizarea unui circuit turistic care sa lege localitatile Manastirea Humorului, Sucevita, Moldovita, Câmpulung Moldovenesc, Stulpicani si Gura Humorului, astfel încât sa fie puse mai bine în valoare câteva obiective turistice importante din judetul Suceava.


Intră acum și în grupul de