Un nou control la ISJ


Intră acum și în grupul de

Inspectorul scolar general al judetului Suceava, Lucian Lungu a declarat, marti, ca expertii guvernamentali verifica modul de organizare si desfasurare a activitatii ISJ, în care s-au cheltuit banii alocati de la bugetul de stat, dar si alte finantari în perioada 2006-2007. Acestia vor consulta si raportul Curtii de Conturi privind exercitiul bugetar al ISJ Suceava. Astfel, vor fi verificate sumele alocate si utilizate pentru constructia de obiective scolare noi, de investitii sau de reparatii. Echipa va merge si în teren, la mai multe scoli, în special din mediul rural, care au întâmpinat sau întâmpina greutati în gestionarea acestor bani.

Expertii guvernamentali au solicitat Inspectoratului Scolar Judetean si un raport care sa cuprinda prioritati si necesitati ale învatamântului sucevean în conditiile în care judetul Suceava are un numar mare de scoli si o întindere mare fata de alte judete.
Reteaua scolara a judetului Suceava cuprinde 1.086 de unitati. Asemenea controale sunt în curs de desfasurare si în alte sase judete din tara.


Intră acum și în grupul de