Primarul Lungu spune că îşi asumă încheierea de contracte pentru amplasarea de chioşcuri în Bazar pe aleile pentru accesul maşinilor pompierilor


Intră acum și în grupul de

În cazul respectării normelor de intervenţie şi stingere a incendiilor, „o problema mare” e cea legată de bazarul din Lunca Sucevei, care nu are autorizaţie din partea ISU Suceava, a declarat, miercuri, şeful municipalităţii sucevene Ion Lungu.

Într-o conferinţă de presă, primarul municipiului reşedinţă de judeţ a arătat că pentru asigurarea căilor de acces pentru pompieri este necesară mutarea a 150 de chioşcuri.

„Nu mai merge. Îi înţeleg pe cei care sunt în situaţia care sunt, dar 150 de chioşcuri vor trebui mutate. E obligatoriu în prima fază. În faza a doua vor trebui nişte investiţii în halele construite. Ne trebuie instalaţii automate de stingere a incendiilor”, a spus Lungu, subliniind că altfel există riscul închiderii activităţii din bazar.

Ion Lungu 2015

„Cei care nu doresc să se conformeze, le vom rezilia contractul”, a spus primarul.

Întrebat de ce nu s-au făcut aceste investiţii ţinând cont că s-au executat lucrări de modernizare de trei milioane de euro, primarul a spus că îşi asumă responsabilitatea şi că proiectul iniţial nu prevedea şi închiderea respectivelor hale, ci doar realizarea unui nou acoperiş, dar că pe parcurs s-a decis şi montarea de pereţi.

Totodată, primarul şi-a asumat şi încheierea de contracte cu proprietarii de chioşcuri care sunt amplasate pe aleile de acces pentru pompieri.

„Eu nu fug de responsabilitate şi ne asumăm contractele făcute pe aleile de acces ale maşinilor pompierilor. (..)Primăria a făcut contractele. Asta e”, a spus Lungu.

El a mai spus că cei care deţin chioşcuri în zona ce va trebui eliberată pentru înfiinţarea căilor de acces pentru pompieri vor fi relocaţi în partea din spate a bazarului.

„Nu îi scoatem din bazar. Noi avem spaţiu să îi relocăm în partea din spate”, a spus primarul.

ISU Suceava solicită de anul trecut  mutarea chioşcurilor din bazar pentru asigurarea traseelor maşinilor de pompieri în cazul unor situaţii de urgenţă.

 Un puternic incendiu a afectat, în ianuarie 2009, zeci de chioşcuri din bazarul sucevean, iar pentru stingerea focului au intervenit pompieri militari din Suceava , Fălticeni, Rădăuţi şi Siret.


Intră acum și în grupul de