Balan: În Bazar s-au investit trei milioane de euro şi nu s-a asigurat nimic din ceea ce era necesar pentru creşterea gradului de siguranţă


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Ioan Balan, a declarat miercuri că primarul Ion Lungu ar trebui să fie „extrem de preocupat” de siguranţa comercianţilor care îşi desfăşoară activitatea în Bazarul Suceava, precum şi a cumpărătorilor care vin în acest centru comercial şi care în zilele de sărbătoare sunt într-un număr foarte mare.

ioan balan„Ceea ce ne preocupă pe noi şi pe consilierii locali ai PNL Suceava este siguranţa cetăţenilor care îşi desfăşoară activitatea în bazar sau care merg acolo la cumpărături. Ştim că şi în bazar a avut loc un incendiu puternic, şi din fericire, dacă se poate spune aşa, acesta a avut loc noaptea, şi nu s-au înregistrat victime”, a spus liderul liberal sucevean.

El a amintit că primarul Ion Lungu a anunţat că în bazar s-au investit trei milioane de euro, şi crede că această sumă este mare pentru municipalitate, dar mică pentru nevoile reale de lucrări din bazar.

„Din aceşti bani nu s-a realizat nimic din punctul de vedere al asigurării căilor de acces, sau tot ce era necesar pentru creşterea gradului de siguranţă din acest centru comercial. Şi cred că lucrul acesta ar trebui să reprezinte în mod special o preocupare pentru conducerea Primăriei Suceava, şi anume siguranţa oamenilor din bazar”, a conchis Ioan Balan.

Circa 150 de comercianţi care au contracte încheiate cu Primăria Suceava în acest bazar vor trebui să se mute din zona unde au chioşcurile acum pentru că angajaţii Primăriei au făcut aceste contracte pe terenul unde trebuie amenajate căile de acces pentru intervenţia pompierilor.

Primarul Ion Lungu a spus că îşi asumă această greşeală, dar a evitat să spună cine va plăti despăgubirile pentru această situaţie şi pentru că bazarul este fără autorizaţie de la ISU în condiţiile în care s-au investit trei milioane de euro din banii sucevenilor.


Intră acum și în grupul de