FOTO Peste patru ore de proteste la Suceava. Circa 1.300 de suceveni au strigat răspicat „Parlament penal, marş la tribunal!”


Intră acum și în grupul de

Peste 1.300 de suceveni s-a adunat joi seara, pe străzile orașului, pentru a manifesta împotriva clasei politice din România și a corupției.

protest 3

Punctul de întâlnire al protestatarilor a fost Primăria Suceava, sute de oameni ocupând trotuarul din fața instituției înarmați cu drapele naționale și pancarte pe care au scris mesaje anti-corupție și au îndemnat la schimbarea clasei politice.

„Dăm foc la corupție, nu stăm la discuție”, „Vrem să trăim în țara noastră”, „Vrem o clasă politică curată”, „Vrem legislație clară”, „Corupții la pușcărie” sau „Nu mai furați țara!” au fost doar câteva dintre mesajele sucevenilor care au ieșit în stradă mânați de dorința de a reforma sistemul.

Timp de două ore manifestanții au stat în fața Primăriei Suceava, au cântat „Deşteaptă-te, române!” și au scandat lozinci precum „Parlament penal, marş la tribunal”, „PSD și PNL fură prin rotație” sau „Vă rugăm să ne scuzați, nu producem cât furați”.

protest 1

Protestul sucevenilor a luat amploare, iar la un moment dat intersecția a fost blocată aproape în totalitate, însă forțele de ordine au intervenit și le-au cerut protestatarilor să se retragă pe trotuar.

După ce au scandat în fața Primăriei, oamenii au mărșăluit zgomotos pe străzile orașului, iar șoferii i-au claxonat în semn de solidaritate.

Traseul protestatarilor a fost unul imprevizibil și s-a desfășurat pe mai mulți kilometri, de la Primărie manifestanții au mers la Prefectură, pe esplanada Casei de Cultură, după care au trecut prin fața Catedralei și au mers pe B-dul George Enescu până în cartierul Obcini, pe B-dul 1 Decembrie 1918. Ulterior, sucevenii au mărșăluit din zona Galleria, pe strada Corneliu Coposu, întorcându-se după aceea în fața Primăriei.

protest 2

O criză epileptică a unuia dintre participanții la marș a creat panică preț de câteva minute printre protestatari. Înainte ca mulțimea să ajungă în fața Palatului Administrativ, un bărbat în jurul vârstei de 30 de ani a suferit o criză și a căzut secerat pe granit, totodată el lovindu-se și la cap.

La scurt timp un echipaj SMURD a ajuns la fața locului și i-a acordat primele îngrijiri bărbatului, după care l-au transportat la Spitalul Județean.

Sosirea echipei de medici a fost primită cu aplauze de cei strânși în stradă, aceștia arătându-și recunoștința față de cadre.

criza epileptica

Protestul s-a încheiat în jurul orei 22.30, cu un moment de reculegere pentru victimele din Clubul Colectiv, în fața Primăriei Suceava, sucevenii stabilind să se întâlnească și vineri, la ora 19.00, tot în fața Primăriei.

Proteste similare au fost organizate în judeţ şi în Fălticeni şi Rădăuţi.


Intră acum și în grupul de